آرد سمولينا

آرد سمولينا :

آرد مخصوص ماكاروني آرد سمولينا است و از گندمهاي سخت كه معروفترين آنها دروم[1] نامدارد، حاصل ميشود.واژه «سمولينا»[2] از لغت ايتاليائي «سمولا»[3] به معني «آرد» نشأت گرفته است. امروزه روش تبديل گندم به آرد روندي است كه در آن از غلطكهاي فولادي شيار دار استفاده مي شود. اين غلطكها طوري تنظيم شده اند كه فضاي بين آنها كمي باريك تر از عرض دانه هاي گندم مي باشد. درحالي كه گندم به قسمت آسياب مي رود ، پوست و سبوس آنها كنده مي شود ، در حالي كه نشاسته (اندوسپرم)[4] به ذرات زبرتر شكسته مي شود و پس از غربال كردن ، اين ذرات از سبوس جدا شده و سمولينا ناميده مي شود و سپس سمولينا به آرد تبديل مي شود. اين روش روند جداسازي اندوسپرم از سبوس و جوانه[5] را راحت تر نموده و نيز تبديل اندوسپرم را به درجات مختلف امكان پذير مي سازد (با توجه به اين حقيقت كه قسمت داخلي اندوسپرم نسبت به قسمت خارجي آن تمايل به شكسته شدن به ذرات كوچكتر را خواهد داشت)(26).از آنجا كه آردسمولينا بسيار درشتتر از آرد نول است نشاسته در قسمت دروني ذره آرد باقي ميماند و باعثميشود هيچگاه ماكاروني به هم نچسبد. امروزه در اروپا و آمريكا و كانادا ماكارونيتنها از آرد سمولينا توليد ميشود. زيرا اين آرد سرشار از املاح معدني و انواعويتامينها خصوصا ويتامينهاي گروهB است. همچنين كربوهيدراتهاي موجود درماكاروني تهيهشده از اين نوع آرد بسيار مرغوب بوده و با توليد مادهاي به نامسروتونين در مغز باعث هوشياري و تنظيم عواطف و احساسات ميشود.این آرد با پروتئین زیاد، کیفیت بالای گلوتن، خاکستر پایین، رنگ روشن و دانه بندی زبر مناسب برای تولید انواع ماکارونی به روش های سنتی و مدرن می باشد.(27)

*در ايران گاهي در تهيه حلوا از اين آرد استفاده مي شود.

Semolina grains

سمولينا ، غني نشده

ارزش غذايي ذر 100 گرم

انرژي

(360كيلو كالري )

كربو هيدرات

72.83 گرم

فيبر

3.9 گرم

چربي

1.05 گرم

اشباع

0.15 گرم

غير اشباع با يك پيوند دو گانه

0.124 گرم

غير اشباع با چند پيوند دو گانه

0.43 گرم

پروتئين

12.68 گرم

آب

12.67 گرم

ويتامين A

0 ميكرو گرم (0%)

ويتامينB1

0.28 ميلي گرم (22%)

ويتامينB2

0.08 ميلي گرم (5%)

ويتامين B3 ((نياسين

3.31 ميلي گرم (22%)

B6ويتامين

0.1 ميلي گرم (8%)

فولات(B9ويتامين.)

72 ميكرو گرم(18%)

ويتامينB12

0 ميكرو گرم(0%)

ويتامينC

0 ميلي گرم (0%)

كلسيم

17 ميلي گرم (2%)

آهن

1.23 ميلي گرم (10%)

منيزيوم

47 ميلي گرم (13%

فسفر

136 ميلي گرم (19%)

`پتاسيم

186 ميلي گرم (4%)

سديم

1 ميلي گرم (0%)

روي

1.05 ميلي گرم (11%)

منبع: اطلاعات تغذیهای دپارتمان کشاورزی آمریکا


[1] . Durum

[2]. Semolina

[3]. Semola

[4]. Endosperm

[5]. Germ


آدرس مطب : اصفهان ، خیابان شمس آبادی ، بین بسیج و چهارراه قصر ، جنب داروخانه زیتون ، ساختمان شمس ، طبقه سوم
تلفن : 32207810 - 031

نظرات کاربران درباره این مطلب :

برای متن پیام فقط از حروف فارسی استفاده کنید .
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .
نام و فامیل :
تلفن :
ایمیل :
متن پیـام :
مشاوره پوست و مورژیم آنلاینکاهش وزن شصتکاهش وزن هفتاد
دلایل استپ وزن و راه رهایی از آن چیست؟ (قسمت اول)
انواع کربوهیدرات‌ها کدامند؛ کربوهیدرات پیچیده بخوریم یا ساده؟ (قسمت اول)
انواع کربوهیدرات‌ها کدامند؛ کربوهیدرات پیچیده بخوریم یا ساده؟ (قسمت چهارم)
7 مراقبت از پوست و مو هنگام کاهش وزن (قسمت اول)