سوالات مهم درباره تغذیه زنان

انجام مطلوب مسئولیتهای زنان در خانواده و در سطوح اجتماعی نیازمند بهرهمندی زنان از سلامت و به ویژه تغذیه سالم در تمام دورانهای زندگی است.در اینجا نگاهی می اندازیم به 5 سۆال مهم درباره تغذیه زنان :

1. آیا مادران باید از سنین کودکی و نوجوانی به فکر تغذیهی سالم دختران خود باشند ؟
بله ، تغذیه دختران در دوران کودکی و نوجوانی، از اهمیت ویژهای برخوردار است و سوءتغذیه در این دوران، در حقیقت نسل آینده را در معرض خطر قرار میدهد؛ زیرا دختران به عنوان مادران آینده، باید قبل از بارداری از ذخایر کافی مواد مغذی بهرهمند باشند تا بتوانند دوران بارداری و شیردهی را موفق پشت سر بگذارند.دخترانی که به دلیل سوءتغذیه، دچار کموزنی و کوتاهقدی شدهاند، دارای لگنی کوچکتر هستند و در دوران بارداری، جنین آنها نمیتواند رشد مناسبی داشته باشد و در نتیجه، احتمال تولد نوزاد کم وزن (کمتر از 2500 گرم) در آنها افزایش مییابد.خطر مرگومیر نیز در کودکان کموزن بیشتر است. ضمن این که کودکان کموزن معمولاً مشکلات بیشتری در زمینه رشد، تغذیه وسیستم ایمنیدارند. علاوه بر اینها ، عادات تغذیهای در این دوران شکل میگیرد و در صورتی که افراد نتوانند تغذیه مناسبی در این دوران داشته باشند، امکان بروز برخی از بیماریها مانند پوکی استخوان،چاقی،سرطانو کمخونی در سنین بالاتر افزایش مییابد.

2. آیا دختری که تغذیه مناسبی نداشته و حالا به بیماری کم خونی ( که میزان بروز آن در زنان، بیشتر است ) مبتلا شده و در آستانه ازدواج قرار دارد، میتواند با تغذیه صحیح مشکل خودش را حل کند ؟
در مورد کمخونی، بله! هر زمان که کمخونی تشخیص داده میشود، لازم است که درمان تحت نظر پزشک انجام شود و در کنار آن، پیروی از یک رژیم غذایی مناسب که حاوی منابع غذایی آهن و ویتامین C باشد ، باید رعایت شود.در مورد کمخونی ذکر این نکته نیز مهم است که درمان فقط منوط به طبیعی شدن میزان هموگلوبین نیست و برای تکمیل ذخایر آهن بدن لازم است، درمانکمخونیحداقل 2 ماه پس از طبیعی شدن هموگلوبین ادامه یابد. به این نکته باید توجه شود که در صورت بروز کمخونی، تنها پیروی از رژیم غذایی مناسب کافی نیست و حتماً درمان دارویی نیز باید انجام شود.

3. آیا مشکلات تغذیهای دختران در سنین بالاتر نیز قابل درمان است ؟
با توجه به نوع بیماری البته شرایط متفاوتی وجود دارد؛ مثلاً کوتاه قدی حاصل از تغذیه نامناسب دوران کودکی و نوجوانی را در سنین بعد از بلوغ نمیتوان جبران کرد. چاقی و کمخونی حاصل از تغذیه نامطلوب دوران کودکی را به سختی میتوان در سنین بالاتر کنترل کرد و در موردپوکی استخوان فردی که تغذیه نامطلوبی در دوران کودکی و نوجوانی داشته نیز با تغذیه مطلوب در بزرگسالی تنها میتوان آن را به تأخیر انداخت.کمبودهای تغذیهای دختران در دوران کودکی و نوجوانی خطرات جبران ناپذیر بیشتری را نسبت به پسران دارد ، زیرا سوءتغذیه آنها ، مشکلات عدیدهای را در دوران بارداری و پس از آن برای مادر و جنین به وجود می آورد.اختلال غذا خوردن در دختران نوجوان رو به افزایش است زیرا آنها برای کاهش وزن خود به نخوردن مواد غذایی رو میآورند که موجب اختلالات جسمی و حتی کاهش یادگیری میشود. گروه کودکان و نوجوانان جزء گروههای آسیبپذیر تلقی میشوند به دلیل این که آنها در این دوران جهش رشد، تغییرات هورمونی، تغییرات الگوهای رفتاری و استخوانسازی را تجربه میکنند.دختران بیشتر به ریز مغذیها نیاز دارند چرا که دختران بین سنین 11 تا 13 سال به بلوغ کامل میرسند و بهکلسیم، منیزیم، آهن و روی نیاز دارند همچنین دختران در این سن دارای تغییرات رفتاری هستند که ممکن است رشد آنها را به خطر بیندازد و کمبود مواد مغذی در میان کودکان و نوجوانان دختر موجب بروز عوارض جسمی و حتی ذهنی میشود.
@PersianDiet
منبع : بخش تغذیه تبیان
معصومه آیت اللهی


آدرس مطب : اصفهان ، خیابان شمس آبادی ، بین بسیج و چهارراه قصر ، جنب داروخانه زیتون ، ساختمان شمس ، طبقه سوم
تلفن : 32207810 - 031

درباره این موضوع مطالب بیشتری بخوانید


اسلایدر دواسلایدر سهاسلایدر چهاراسلایدر یک
غذاهایی که فکر می کنید سالمند (قسمت اول)
با آهسته غذا خوردن، کاهش وزن بیشتر و نفخ کمتر (قسمت اول)
دانستنی های تغذیه ای کنجد (قسمت اول)
دلایل بی اشتهایی در کودکان (قسمت اول)
مصرف شیرینی و افسردگی در مردان
تغذیه و کودکان بیش فعال (قسمت اول)