دکتر منصور ریسمانچیان

پزشک عمومی


سوالات پزشکی

جهت دریافت مشاوره و برنا

راه حلی برای چاقیهای موض

پیام های تغذیه ای به مناسبت نوروز

در طول سفر مانند سایر مواقع به طور متناسب، متعادل و متنوع از تمام گروه های غذایی استفاده نمایید.
بهتر است در رستورانهای بین راهی در زمان سفر از خوردن سالاد و سبزی به صورت خام به دلیل احتمال آلودگی خودداری نمایید.
حتما" در طول سفر به دریافت مقدار مناسب لبنیات دقت كنید و روزانه حدود 2 تا 3 لیوان شیر یا ماست مصرف كنید.
در طول سفر برای جلوگیری از كم آبی و یبوست حداقل روزانه 6 تا 8 لیوان مایعات مصرف نمائید.
بهتر است در سفرهای بین شهری از آب های بطری كه سلامت آن مورد اطمینان است استفاده نمایید.
به منظور جلوگیری از یبوست از میوه ها به عنوان میان وعده استفاده نمایید.
به جای مصرف نوشابه، از دوغ، آب و نوشیدنی های كم كالری استفاده كنید.
برای رفع نیاز بدن به مایعات، آب بهترین نوشیدنی است، توصیه می شود از ساندیس و نوشابه های گازدار پرهیز كنید.
برای سلامتی و نشاط بیشتر در ایام نوروز نیز مانند سایر روزهای سال به جای مصرف غذاهای سرخ شده، از غذاهای آب پز و تنوری استفاده نمایید.
از خوردن غذاهای چرب، سرخ شده، شیرینی ها، شكلات، خامه اجتناب نمایید.
از مصرف سوسیس،كالباس و همبرگرهای آماده تا حد امكان پرهیز كنید.
قبل از مصرف غذاهای كنسروی از سلامت آن ها اطمینان حاصل كنید، در صورت مشاهده برآمدگــی و فرورفتگی از مصرف آن ها خودداری كنید. قبل از مصرف حتما" آن ها را 20 دقیقه بجوشانید.

برای تقویت عادت صبحانه خوردن در كودكان ، در تعطیلات نوروز در كنار كودكان خود صبحانه را میل كنید.
یك صبحانه كامل در كنار اعضاء خانواده می تواند شامل نان، شیر، پنیر، گردو و ... باشد. بهتر است از خوردن كره، خامه و سرشیر تا حد امكان پرهیز كرده و برای تنوع از تخم مرغ، خیار، گوجه فرنگی، میوه و آب میوه طبیعی استفاده كنید.
در رژیم غذایی ایام نوروز، مصرف شیر، میوه و سبزی را فراموش نكنید.
برای جلوگیری از یبوست، همراه بـــا غذاهای فیبردار (غلات و نان های سبوس دار) آب مصرف كنید.
همه روزه در كنار تغذیه متعادل، تحرك بدنی و ورزش داشته باشید.
حتما" دست های خود را قبل از صرف غذا و میان وعده كاملا" با آب و صابون شستشو دهید.
از خوردن غذا در رستوران های غیر بهداشتی و غیر مطمئن اجتناب كنید.
در سفرهای نوروزی به نحوه سرو غذا و بهداشت پیش خدمت ها در رستورانها توجه كنید.
بهتر است از مصرف سبزی خام و سالاد در طول سفر در مكان های عمومی خودداری نمایید.
حتما" میوه ها را قبل از مصرف كاملا" شستشو دهید.
بهتر است از چنگال و قاشق و وسایل شخصی خود برای صرف غذا در طول سفرهای نوروزی استفاده كنید.
فقط به رستوران های معتبر كه اصول بهداشتی بیشتر در آن ها رعایت شده است مراجعه كنید. وضعیت بهداشت سالن، دستشویی ها و كارگران تا حدی می تواند معیار سطح بهداشت رستوران باشد.

از مصرف بعضی از مواد غذایی مانند سالاد الویه، همبرگر و كباب كوبیده در مكان هائی كه قابل اطمینان نیستند، خودداری كنید.
به بهداشت فردی در طول سفرهای نوروزی توجه كنید.
در مورد آب آشامیدنی در صورت امكان از آب معدنی استفاده كنید و در غیر این صورت به بهداشت پارچ و لیوان ها توجه نمائید.
بعد از هر بار مصرف تنقلات شیرین و چسبناك، مسواك زدن را به خصوص در مورد کودکان فراموش نكنید.
زیاده روی در مصرف باعث اختلال در كنترل بیماری افراد مبتلا به قند خون بالا و چربی خون بالا می شود.
برای برخورداری از آرامش و سلامتی در طول سفرهای نوروزی و ایام دید و بازدید، تعادل در مصرف مواد غذایی را فراموش نكنید.
هنگام خرید آجیل به تازگی آن توجه داشته باشید و از خرید خشكباری كه علائم كپك زدگی در آن ها مشاهده می شود خودداری كنید.
زیاده روی در مصرف آجیل و مغزها می تواند منجر به اضافه وزن و چاقی شود.
تا حد امكان از فروشگاه های معتبر عرضه كننده مواد غذایی با كیفیت مرغوب و تازه خریدكنید
توصیه می شود خشكبار از نوع كم نمک را انتخاب نمائید.
در سفرهای نوروزی بهتر است برنامه غذایی مانند سایر روزها تنظیم و تغذیه متعادل در پیش گرفته شود.
در ایام نوروز بهتر است حجم مواد غذایی را در هر وعده های اصلی كاهش دهید و شام را بسیار مختصر میل كنید.
در طول سفر از انواع خشکبار و میوه های تازه و شیر به جای چیپس، پفک، نوشابه و ساندیس استفاده کنید.
در صورت مسمویت و اسهال، مقدار زیادی آب و دوغ بدون گاز بنوشید.
برای جلوگیری از مسمومیت و اسهال تا حد امكان از خوردن غذاهای نا آشنا در رستورانهای بین شهری اجتناب كنید.
قبل از سفر برنامهریزی و پیش بینی لازم برای محل، زمان و نوع غذاهایی كه در طول سفر به آن نیازدارید را انجام دهید.
در رستورانها از خوردن غذاهای سسدار، پرخامه، چرب و سرخ شده اجتناب كنید.

به افراد مبتلا به بیماریهای قلبی عروقی و چربی خون بالا توصیه می شود در رستورانها غذاهایی همچون ماكارونی، سیبزمینی پخته، نان و سبزیجات پخته سفارش دهند.
در رستورانها به جای سیبزمینی سرخ كرده، سیبزمینی پخته سفارش دهید.
در ایام نوروز زیاده روی كودكان در مصرف شیرینی و شكلات اغلب باعث بروز مشكلات گوارشی مثل درد معده، تهوع و استفراغ می شود و مانع مصرف وعده های اصلی غذا می شود .
در بزرگسالان زیاده روی در خوردن می تواند منجر به مشكلات گوارشی و افزایش انرژی دریافتی و در نتیجه اضافه وزن در ایام نوروز شود .
میوه های خشك به نسبت واحد حجم كالری بیشتری دارند اما به دلیل نگهداری آسانتر برای استفاده در مدت طولانی و سفر مناسبتر هستند
از مصرف زیاد چای و قهوه پرهیز كنید
برای داشتن خواب راحت، بین صرف غذا و خواب حداقل 2 ساعت فاصله زمانی را رعایت کنید.
بین میان وعده کودکان تا زمان صرف غذا حداقل 2 ساعت فاصله زمانی را رعایت نمایید.
نمك كم مصرف كنید و همان مقدار كم از نوع یددار تصفیه شده باشد.
مصرف نمك یددار تصفیه شده از گواتر ناشی از كم كاری تیروئید پیشگیری می كند.
مصرف نمك غیر تصفیه، احتمال ابتلا به سنگ كلیه و انواع سرطان را افزایش می دهد.


آدرس مطب : اصفهان ، خیابان شمس آبادی ، بین بسیج و چهارراه قصر ، جنب داروخانه زیتون ، ساختمان شمس ، طبقه سوم
تلفن : 32207810 - 031

نظرات کاربران درباره این مطلب :

برای متن پیام فقط از حروف فارسی استفاده کنید .
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .
نام و فامیل :
تلفن :
ایمیل :
متن پیـام :
گالری عکسبیوگرافیمطالب و مقالات ورزشیکاهش وزن موفقآر اف و تأثیر آن بر لاغریاخبار سلامتآدرس مطبصفحه اصلیدریافت مشاوره و برنامه غنظرات و تجربه های مراجعه بخش تغذیهمطالب و مقالاتخلاصه جدید ترین مقالات تسوالات پزشکینظرات مراجعه كنندگان‌پیامهای کاربرانسایتهای دیگر