تغذیه در ماه محرم ( قسمت دوم )


پیشنهادات در مورد تهیه غذا
- سبزی خوردن مصرفی را با دقت بشویید و ضدعفونی کنید.
- با توجه به نقش نمک در افزایش فشار خون از حداقل مقدار نمک در طبخ غذاها استفاده کنید. غذاهای پرنمک عامل فشار خون بالاو بیمارهای های قلبی عروقی است که درحال حاضر مهم ترین علت مرگ و میر در کشور محسوب می شود.
- سعی کنید آبگوشت را به صورت پرچرب تهیه نکنید.
- حتی الامکان به جای نوشابه های گازدار از دوغ و یا آب برای نوشیدن استفاده کنید.می توانید با اضافه کردن سبزیهای معطر دوغ را خوش طعم تر کنید.
- انواع شربت ها کم شیرین تهیه شود. شربت های شیرین مقدار زیادی قند وارد بدن می کنند . در شرایطی که بیماری دیابت روند رو به گسترشی را در کشور مان طی می کندلازم است مقدار مصرف قند و شکر در تهیه انواع شربت ها ، نوشیدنی ها و شیرینی ها به حداقل ممکن برسد .

- در تهیه شله زرد و حلوا ، از حداقل مقدار شکر و روغن استفاده شود. بیماران دارای اضافه وزن و دیابت که میخواهند از غذای نذری مثل شله زرد که برای آنها ضرر دارد استفاده کنند، حداقل یک و حداکثر سه قاشق غذاخوری و ترجیحاً با فاصله چند ساعته میل کنند. بیماران دارای اضافه وزن که دارای برنامه غذایی هستند با مصرف هرقاشق شله زرد یک قاشق برنج خود در برنامه و نیز مقداری از روغن و شکر برنامه را مصرف نکنند .
- به جای قند و شکر برای مصرف چای از کشمش و خرما استفاده کنید.
- چنانچه نذر شما توزیع شیر است از شیرین کردن آن خودداری کنید.
- باقی مانده غذاها را در یخچال و سردخانه نگهداری کرده و از گرم کردن چندباره آن خودداری کنید.

- آشها از بهترین غذاهایی هستند که به عنوان نذری تهیه می شوند . در تهیه انواع آش ها حداقل مقدار روغن و نمک بکار رود. اگر مایلید آش تهیه شده را تزئین کنید ، نعناع داغ و پیاز داغ و یا سیر داغ را با مقدار کمی روغن آماده کنید. اگر از کشک در تهیه آش استفاده می شود باید حتما از نوع پاستوریزهدارای استاندارد های لازم و پروانه ساخت از وزارت بهداشت باشد.توصیه می شود کشک را به مدت 5 تا 10 دقیقه جوشاند و بعد به آش اضافه کرد.
- سعی کنید توزیع میوه را هم به عنوان یکی از مواد غذایی که می شود، نذر کرد در نظر بگیرید.
- چنانچه برای سرو غذا و چای و نوشیدنی از ظروف یک بار مصرف استفاده می کنید، به بهداشتی بودن آنها توجه کنید.
- به مقدار مورد مصرف غذای نذری دریافت کنید. از دریافت مقادیر بیشتر از نیاز که در نهایت مجبور به دور ریختن آن می شوید، خودداری کنید.
- غذا در اندازه مناسب و نه خیلی زیاد توزیع شود بدین ترتیب می توان از پرخوری و اضافه دریافت کالری جلوگیری کرد.

نکته مهم قابل تذکر :
رعایت مقدار ، میزان نمک ، شکر و چربی غذاهای نذری بسیار مهم است. بسیاری از افرادی که از این غذا ها استفاده می کنند ممکن است دچار بیماری هایی باشند و اعتقاد نسبت به متبرک بودن این غذاها باعث می شود که در بسیاری از موارد افراد یاد شده پرهیز غذایی خود را بشکنند و رژیم معمول خود را در این روزها انجام ندهند .در حالی که دین اسلام اولین و مهم ترین توصیه اش اعتدال در همه زمینه ها و بویژه در خوردن می باشد . و سخن پایانی حفاظت از محیط زیست با ایجاد نکردن ترافیک ، جلوگیری از پراکنده شدن پسماند ها در خیابان و در ضمن رعایت حال رفتگران می باشد .
از این مطالب برای سلامتی ، بهبود شیوه زندگی و پیشگیری از بیماری های خود و عزیزانتان استفاده فرمایید و در صورتی که مطلب را مفید تشخیص دادید لطفا آن را به اشتراک بگذارید و ما را به دیگران معرفی نمایید.


آدرس مطب : اصفهان ، خیابان شمس آبادی ، بین بسیج و چهارراه قصر ، جنب داروخانه زیتون ، ساختمان شمس ، طبقه سوم
تلفن : 32207810 - 031

درباره این موضوع مطالب بیشتری بخوانید




نظرات کاربران درباره این مطلب :

برای متن پیام فقط از حروف فارسی استفاده کنید .
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .
نام و فامیل :
تلفن :
ایمیل :
متن پیـام :
لیزر موهای زائداسلایدر سهکویتیشنمیکرونیدلینگآر اف
غذاهایی که فکر می کنید سالمند (قسمت اول)
دلایل بی اشتهایی در کودکان (قسمت اول)
مصرف شیرینی و افسردگی در مردان
تغذیه و کودکان بیش فعال (قسمت اول)
دانستنی های تغذیه ای کنجد (قسمت اول)
با آهسته غذا خوردن، کاهش وزن بیشتر و نفخ کمتر (قسمت اول)