فواید ، معایب و کالری انواع پنیر ( قسمت دوم )


پنیر موتزارلا: Mozzarella
یکی از پرمصرف ترین پنیرهاي جهان که در ایران به پنیر پیتزا معروف است. اصل این پنیر از شیر گاومیش تهیه می شود وجذاب ترین ویژگی آن کش آمدنش بر اثر حرارت است. خاستگاه این پنیر جنوب ایتالیا و شهر پارماست. موتزارلاي اصیل به شکل قالب هاي کوچک مشت مانند و سفید است، اما به دلیل مصرف راحت تر به صورت قالبی و رنده شده هم عرضه می شود. موتزارلا در انواع پیتزا، پاستا و سالاد قابل مصرف است.

نکته مهم :
میزان کالری در 100 گرم این پنیر 300 ، چربی 22/3 و پروتئین 22/17 گرم می باشد .یک پیتزای معمولی حدود 800 کالری انرژی دارد و در ضمن بسته به محتویاتش میزان کالری و چربی های مضرش هم متفاوت می شود . کمترین کاری که در مصرف پیتزا می توان انجام داد رعایت مقدار و مصرف نکردن سوسیس و کالباس و ژامبون در آن ( پیتزای گوشت ، مرغ یا سبزیجات ) است .

پنیر پارمزان: Parmigiano
به نام پارمسان، پارمژان و پارمجانو هم شناخته می شود. از شیر گاو تهیه می شود و تهیه آن حداقل 8 ماه زمان می برد. پنیري خشک و گران قیمت که پودر آن در ایتالیا کنار پاستا سرو می شود و در انواع غذا کاربرد دارد. ارزش غذایی هر کیلوگرم پنیر پارمزان معادل 24 کیلوگرم شیر گاو است .
نکته مهم : میزان کالری در 100 گرم این پنیر 393 ، چربی 28/57 و پروتئین 35/71 گرم می باشد .این پنیرکلسیم زیادی دارد و از لحاظ گوارشی خوب تحمل می شود ولی نمک و کالری زیادی دارد و در پر فشاری خون و اضافه وزن با احتیاط مصرف شود .

پنیر گودا :
خاودا یا گودا نام شهري در هلند است. پنیر گودا که به دلیل رنگ زرد و شکل مدور به «چرخ طلایی» نیز مشهور است، پنیري نیمه سفت است که در انواع ساندویچ، پیتزا، لازانیا و... استفاده می شود. طعم آن از موتزارلا قوي تر و بافت آن سفت تر است و مزه اش در غذا کاملا حس می شود. دیر ذوب می شود و خام و پخته سرو می شود.در ابتدا از شیر خام تهیه می شد اما از اوایل قرن بیستم با شیر پاستوریزه تهیه می شود. یک کیلو پنیر گودا ارزش غذائی معادل 14 کیلو گرم شیر تازه گاو را دارا می باشد.
نکته مهم : میزان کالری در 100 گرم این پنیر 357 ، چربی 28/57 و پروتئین 28/57 گرم می باشد .

پنیر خامه ای : Cream Cheese
پنیري نرم با بافتی کره مانند که از افزودن خامه به شیر تهیه می شود. در تهیه انواع غذا، دسر و به تنهایی قابل سرو است. بافت نرم آن امکان طعم دار کردن پنیر خامه اي را با ادویه و سبزیجات آسان می کند. براي اولین بار در سال 1872 در آمریکا تولید شده است. معروف ترین پنیر خامه اي پنیر فیلادلفیاست که طعمی منحصربفرد دارد و به ویژه در تیرامیسو و کیک پنیر بی رقیب است. کم نمک یا بی نمک است ولی همان طوری که از اسمش مشخص است کالری و کلسترل بالایی دارد و در افراد با بیماری قلبی و چربی بالا و افراد با اضافه وزن باید محدود شود .

ماسکارپونه: Mascarpone
پنیري ایتالیایی که آوازه آن به سراسر جهان رسیده است. ماسکارپونه را به نام پنیر خامه اي سه لایه هم می شناسند. این پنیر پایه اصلی تهیه دسرهایی مانند تیرامیسو است ولی با میوه و انواع تارت و پاي هم سرو می شود. این پنیر دوست داشتنی بافتی شبیه پنیر خامه اي اما لطیف تر دارد و بی نمک است ولی چربی بالایی دارد . به همین دلیل در وعده صبحانه همراه نان، عسل، مربا یا میوه یک ترکیب خوشمزه می سازد .
نکته مهم : میزان کالری در 100 گرم این پنیر 357 ، چربی 35/71 و پروتئین 5/71 گرم می باشد .

ادامه دارد...
از این مطالب برای سلامتی ، بهبود شیوه زندگی و پیشگیری از #بیماری های خود و عزیزانتان استفاده فرمایید و در صورتی که مطلب را مفید تشخیص دادید لطفا آن را به اشتراک بگذارید و ما را به دیگران معرفی نمایید .


آدرس مطب : اصفهان ، خیابان شمس آبادی ، بین بسیج و چهارراه قصر ، جنب داروخانه زیتون ، ساختمان شمس ، طبقه سوم
تلفن : 32207810 - 031

نظرات کاربران درباره این مطلب :

برای متن پیام فقط از حروف فارسی استفاده کنید .
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .
نام و فامیل :
تلفن :
ایمیل :
متن پیـام :
رژیم آنلاینکاهش وزن هفتادمشاوره پوست و موکاهش وزن شصت
7 مراقبت از پوست و مو هنگام کاهش وزن (قسمت اول)
انواع کربوهیدرات‌ها کدامند؛ کربوهیدرات پیچیده بخوریم یا ساده؟ (قسمت چهارم)
دلایل استپ وزن و راه رهایی از آن چیست؟ (قسمت اول)
انواع کربوهیدرات‌ها کدامند؛ کربوهیدرات پیچیده بخوریم یا ساده؟ (قسمت اول)