از ماست که بر ماست ( قسمت سوم )


◉ ماست پروبیوتیک یا باکتریایی
ارزش غذایی ماست های پروبیوتیک نسبت به ماست های معمولی بیشتر است و مصرف این نوع ماست موجب افزایش دفاع ایمنی بدن میشود. چرا که باکتریهای پروبیوتیک مفیدی هستند که در این نوع ماست به وفور یافت میشوند. این نوع ماست، بخش عمده بازار را به خود اختصاص داده و باعث به وجود آمدن رقابت تبلیغاتی قابل توجهی شده است. پروبیوتیک ها، میکروارگانیسم های مفید داخل ماست هستند که در بالا با نام باکتری معرفی شدند. به طور طبیعی روده انسان دارای انواع خاصی باکتری است و اگر از طریق موادی مانند ماست، مقدار آنها افزایش یابد، هضم غذا تسهیل میشود و عوارض بیماری هایی نظیر کرون و سندرم روده تحریک پذیر (IBS) کاهش مییابد. این باکتری های مفید میتوانند نقش تأثیرگذاری را در مقدار جذب اجزای مفید مواد غذایی مصرفی و کلاً سلامت دستگاه ایمنی بدن ایفا کنند. قطعاً خوردن ماست پروبیوتیک مضر نیست و ماستی که حاوی مقادیر بیشتری کشتهای باکتریایی باشد، برای سلامت مفیدتر است. اما توجه داشته باشید که این نوع ماستها گرانتر از نوع معمولی هستند و باید از نوع کم چرب استفاده شود .

◉ کفیر
کفیر، یک ماست نوشیدنی است؛ به ویژه نوع رقیقتری که معمولاً به صورت لیوانی به بازار می آید. با این وجود «کفیر میتواند روده ها را تحت سیطره خود در آورد؛ شاهکاری که به هیچ وجه ماست یارای هماوردی با آن را ندارد. آن نوع باکتری که در کفیر به کار برده میشود با باکتریهای ماست های سنتی تفاوت دارد و معمولاً حاوی مخمرهای مفید است که مخمرهای مخرب بیماری زا را تحت تسلط خود در می آورند و آنها را کنترل و نابود میکنند. آنها با نفوذ در لایه مخاطی روده ها محل تجمع مخمر و باکتریهای بیماریزا را اشغال میکنند، به همین دلیل، مقاومت بدن در مقابل عوامل بیماری زا نظیر باکتری E. coli و انگل های رودهای بیشتر میشود.

◉ ماست بدون لبنیات سویا
ماستی که از سویا تهیه میشود بدون لبنیات، گلوتن و مورد علاقه گیاه خواران است. طعم و غلظت آن با ماستی که با شیر تهیه میشود متفاوت است اما اگر شما به فراورده های لبنی آلرژی دارید یا از این مواد یا گلوتن در رژیم غذایی خود استفاده نمیکنید و یا یک ماده غذایی با منشأ غیر حیوانی میخواهید، ماست سویا همان محصولی است که به دنبالش هستید. قند این نوع ماست به همان اندازه ماست های لبنی، اما دارای فیبر و کربوهیدرات بیشتری است. مقدار پروتئین ماست سویا مانند دیگر ماستهای طعم دار ۶گرم است. ماست سویا میتواند یک جایگزین خوب برای خیلی از مردم باشد اما احتمالاً نخستین انتخاب طرفداران ماست نخواهد بود.

◉ تعدادی از خواص مفید ماست :
۱- پیشگیری از پوکی استخوان ( استئوپروز )

مصرف کلسیم و ویتامین D از پوکی استخوان جلوگیری میکند. کلسیم در تمامی سنین در حجم و استحکام استخوان نقش اساسی دارد و ویتامین D جذب کلسیم را بالا میبرد. برای دارا بودن استخوان های محکم روزانه ۸۰۰ تا ۱۰۰۰ میلیگرم کلسیم لازم است که سه لیوان ماست آن را تأمین میکند. امروزه بسیاری از انواع ماستها با ویتامین D غنی شده است، روزانهIU ۴۰۰ ویتامین D برای جذب کلسیم لازم میباشد.

۲- کاهش خطر فشارخون بالا
خطر فشارخون بالا در افرادی که روزانه ۳-۲ سهم ماست کم چرب مصرف میکنند ۵۰ درصد کاهش پیدا می کند. کلسیم موجود در لبنیات در باز شدن عروق و کاهش فشارخون نقش دارد.

۳- بهبود سیستم گوارش
ماست به بهبود مشکلات گوارشی زیر کمک میکند :
* عدم تحمل لاکتوز؛ درحالیکه ۸ درصد جمعیت جهان نسبت به شیر حساس هستند، شیر دارای لاکتوز و پروتئین کازئین است که افراد به آن آلرژی دارند و در ماست این دو عامل به مقدار حداقل وجود دارد، در صورتی که یک لیوان ماست، همان مقدار پروتئین و کلسیم را به افراد میرساند.
* یبوست؛ ماست به دلیل دارا بودن پروبیوتیک ها فعالیت روده را افزایش داده و از یبوست جلوگیری میکند.
* سرطان روده؛ هنگامی که فعالیت روده افزایش یابد و مدفوع در روده تجمع پیدا نکند تا مواد سمی و رادیکالهای آزاد ایجاد شود، خطر ابتلا به سرطان روده کاهش مییابد.
* عفونت معده؛ ماست اسید معده را معتدل کرده و سوزش معده را که باکتری هلیکوباکترپیلوری ایجاد میکند کاهش میدهد. ماست به دلیل دارا بودن لاکتوباسیلوس در درمان عفونت هلیکوباکتر مفید میباشد و خطر ابتلا به سرطان معده را کاهش میدهد.

۴- کاهش عفونت دستگاه تناسلی در زنان
کاندیدا (Candida) سبب عفونت دستگاه تناسلی میگردد و بیماری بسیار شایع در زنان است. PH مناسب دستگاه تناسلی حدود ۵/۴- ۴ میباشد. در افراد دارای کاندیدا PH حدود ۶ میباشد. در تحقیقات اخیر افرادی که روزانه یک لیوان ماست به مدت یک ماه مصرف کردند، PH دستگاه تناسلی از ۶ به ۴ رسیده و عفونت کاندیدا در آنها به صورت محسوس کاهش پیدا کرده است.

۵- ایجاد احساس سیری و کاهش وزن بدن
یک لیوان ماست با چربی متوسط حاوی ۱۳۰کیلوکالری انرژی میباشد. در تحقیقات اخیر بر روی دو گروه ۱۵ نفری از افراد، میان وعده های حاوی مقدار یکسان ۱۳۰ کیلوکالری (یک لیوان ماست و انواع آبمیوه) به افراد داده شده است. در افرادی که ماست را میان وعده خود انتخاب کردند در وعده غذایی اصلی خود به میزان کمتری ماده غذایی مصرف کردند؛ محققین به این نتیجه رسیدهاند که ماست احساس سیری را در افراد افزایش میدهد. همچنین کلسیم موجود در شیر و ماست سبب افزایش متابولیسم شده و سوخت و ساز بدن را افزایش میدهد و در درازمدت سبب کاهش وزن بدن میگردد.

۶- درمان مشکلات روحی با مصرف ماست
پروبیوتیک موجود در ماست طبیعی میتواند به بهبود روحیه افراد کمک کند چرا که این مواد قادرند عملکرد مغز را تحت تأثیر قرار دهند. افرادی که روزانه دو وعده ماست پروبیوتیک مصرف میکنند عملکرد مغزی هوشیارانه تری دارند چه در فعالیت استراحت مغزی و چه در واکنش به یک کاری که نیازمند توجه احساسی است. برخی از محتویات ماست میتواند شیوه ای که مغز به محیط واکنش نشان میدهد را تغییر دهد. پیش از این تأثیرات مثبت باکتریهای مفید موجود در فراورده هایی مانند ماست بر ارتقای سطح ایمنی بدن نشان داده شده بود. احتمال دارد که تغییر ترکیب باکتری های سیستم گوارش بتواند به درمان اختلالات مزمن دردناک و همچنین نشانه های بیماریهای مغزی مانند اوتیسم، پارکینسون و آلزایمر منجر شود.

ادامه دارد...
از این مطالب برای سلامتی ، بهبود شیوه زندگی و پیشگیری از بیماری های خود و عزیزانتان استفاده فرمایید و در صورتی که مطلب را مفید تشخیص دادید لطفا آن را به اشتراک بگذارید و ما را به دیگران معرفی نمایید .


آدرس مطب : اصفهان ، خیابان شمس آبادی ، بین بسیج و چهارراه قصر ، جنب داروخانه زیتون ، ساختمان شمس ، طبقه سوم
تلفن : 32207810 - 031

نظرات کاربران درباره این مطلب :

برای متن پیام فقط از حروف فارسی استفاده کنید .
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .
نام و فامیل :
تلفن :
ایمیل :
متن پیـام :
مشاوره پوست و موکاهش وزن شصترژیم آنلاینکاهش وزن هفتاد
انواع کربوهیدرات‌ها کدامند؛ کربوهیدرات پیچیده بخوریم یا ساده؟ (قسمت چهارم)
7 مراقبت از پوست و مو هنگام کاهش وزن (قسمت اول)
انواع کربوهیدرات‌ها کدامند؛ کربوهیدرات پیچیده بخوریم یا ساده؟ (قسمت اول)
دلایل استپ وزن و راه رهایی از آن چیست؟ (قسمت اول)