زرشک ( قسمت چهارم )


تداخلات دارویی
زرشک یک داروی گیاهی قوی است و تداخل آن با داروهای شیمیایی و یا گیاهی دیگر کامل مشخص نیست اما در موارد زیر نباید همزمان زرشک مصرف کرد:
آنتی بیوتیکها : زرشک ممکن است با آنتی بیوتیک تداخل ایجاد کرده و تأثیر آن را کاهش دهد.
ضد انعقادها ( رقیق کننده خون ) : زرشک ممکن است کارایی داروهای رقیقکننده خون را کاهش دهد.
آنتی هیستامین ها : زرشک ممکن است تأثیر آنتی هیستامین ها را افزایش دهد.
داروی فشارخون : زرشک تأثیر کاه شدهنده فشارخون داشته و ممکن است تأثیر این داروها را افزایش دهد.
دیورتیک ها : زرشک ممکن است تأثیر این داروها را افزایش دهد.
داروهای دیابت : زرشک ممکن است قند خون را کاهش داده و تأثیر این داروها را تشدید کند.

مضرات زرشک
زیاده روی در مصرف زرشک موجب نفخ می شود.
کسانی که سرفه میکنند زرشک برای آنها مناسب نیست. اگر خواستند میل کنند همراه عسل استفاده شود.
مصرف مقدر زیاد زرشک و یا ساقه و برگ آن برای زنان حامله مناسب نیست زیرا رحم را تحریک می کند و ممکن است باعث سقط جنین شود.
میزان مصرف بالای این گیاه به مدت طولانی می تواند سبب ناراحتی معده و روده ها شود و جذب ویتامین B کافی در بدن را مشکل کند.
عصاره زرشک که از برگها و پوست آن گرفته شده است، ممکن است در صورتی که زیاد مصرف شود مسمومیت ایجاد کند.
دوز زیاد زرشک ممکن است موجب شوک ، خونریزی بینی ، تهوع ، استفراغ ، کاهش فشارخون ، دشواری تنفس ، کاهش ضربان قلب و آسیب بالقوه به کلیه شود.
عصاره گیاهی زرشک را بدون نظارت پزشک نباید به کودکان بدهید.
مصرف عصاره گیاهی زرشک در دوران بارداری و شیردهی نیز توصیه نمیشود.
زرشک برای مصرف بلندمدت به علت خطر بالقوه مسمومیت توصیه نمیشود و نظارت پزشکی لازم است.
مصرف زیاد آب زرشک به صورت روزانه توصیه نمی شود مقدار گقته شده در طول ۲۴ ساعت کافی می باشد.

هشدار
علائم مسمومیت ناشی از مصرف زرشک شامل گیجی ، خون دماغ ، اسهال ، تحریک کلیوی و نفریت است.

طرز تهیه جوشانده زرشک
مقدر ۲۰-۱۰ گرم پوست ریشه یا ساقه و یا میوه زرشک را در یک لیتر آب ریخته و آنرا بجوش بیاورید سپس آنرا از روی اجاق برداشته بگذارید برای مدت ۱۰ دقیقه بماند . این جوشانده را صاف کرده و با شکر یا عسل شیرین کنید . مقدر مصرف روزانه آن سه فنجان در فاصله بین غذاهاست .

طرز تهیه تنطور زرشک
این تنطور را می توانید از فروشگاههای گیاهان دارویی و یا برخی از داروخانه ها خریدری کنید . مقدار مصرف آن ۲۰-۱۰ قطره سه بار در روز می باشد .

طرز تهیه دم کرده زرشک
مقدر ۴۰ گرم زرشک را در یک لیتر آب جوش ریخته و بگذارید مدت ۱۰ دقیقه بماند سپس آنرا با شکر یا عسل مخلوط کنید . مقدر مصرف آن سه فنجان در روز و در فاصله بین غذاهاست .

طرز تهیه شربت زرشک
آب زرشک ۵۰۰ سیسی + آب سیب ۵۰۰ سیسی + آبلیمو ۲۵۰ سیسی + شکر ۵۰۰ گرم . این مخلوط را آهسته حرارت دهید تا به قوام آید.
از این مطالب برای سلامتی ، بهبود شیوه زندگی و پیشگیری از بیماری های خود و عزیزانتان استفاده فرمایید و در صورتی که مطلب را مفید تشخیص دادید لطفا آن را به اشتراک بگذارید و ما را به دیگران معرفی نمایید .


آدرس مطب : اصفهان ، خیابان شمس آبادی ، بین بسیج و چهارراه قصر ، جنب داروخانه زیتون ، ساختمان شمس ، طبقه سوم
تلفن : 32207810 - 031

نظرات کاربران درباره این مطلب :

برای متن پیام فقط از حروف فارسی استفاده کنید .
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .
نام و فامیل :
تلفن :
ایمیل :
متن پیـام :
کاهش وزن هفتادرژیم آنلاینمشاوره پوست و موکاهش وزن شصت
7 مراقبت از پوست و مو هنگام کاهش وزن (قسمت اول)
دلایل استپ وزن و راه رهایی از آن چیست؟ (قسمت اول)
انواع کربوهیدرات‌ها کدامند؛ کربوهیدرات پیچیده بخوریم یا ساده؟ (قسمت اول)
انواع کربوهیدرات‌ها کدامند؛ کربوهیدرات پیچیده بخوریم یا ساده؟ (قسمت چهارم)