مشکلات ناشی از چاقی و اضافه وزن ( قسمـت سوم )
اضافه وزن موجب ابتلا به سرطان می شود
هورمونها کلید رابطه بین اضافه وزن و خطر ابتلا به سرطان هستند. همه انواع سرطانها در افرادی که حجم بدنشان بیشتر است، شایعتر میباشد. ۱۵% از مرگهای ناشی از سرطان، با داشتن اضافه وزن در ارتباط بوده است.
اضافه وزن موجب ابتلا به سنگ صفرا می شود
رابطه دقیق بین وزن بدن و سنگ صفرا کاملاً قطعی نیست اما سنگ صفرا در افرادیکه اضافه وزن دارند بیشتر ایجاد میشود و ریسک ابتلا به سنگ صفرا در این افراد هفت مرتبه بالاتر از افرادی است که وزن عادی دارند. سنگ صفرا ذرات سختی در کیسه صفرا است که باعث درد در ناحیه شکم و حالت تهوع میشود. گرچه این بیماری به اندازه بیماریهای قلبی و سرطان مشکل ساز نیست، اما هنوز هم برای درمان آن نیاز به عمل جراحی است که برداشتن کل کیسه صفرا معمولاً بهترین و کارآمدترین روش است.اطلاعاتی که سنگ صفرا را با وزن بدن ارتباط میدهد برپایه ساخت و ترکیب این سنگها بنا شده است که از رنگدانه های صفرا و کلسترول تشکیل شده است.
ترکیب کلسترول از کلسترول اضافی که بدن به آن نیاز ندارد ساخته شده است. تحقیقات و مطالعات مقایسهای بین رژیمهای غذائی نشان میدهد که در رژیم هائی که در آن بیشتر از چربیهای حیوانی و قند استفاده میشود و مقدار فیبر و سبزیجات مصرفی در آن کم است، سنگ صفرا بیشتر اتفاق میافتد. واکنش خودکار به ترس از سنگ صفرا اصلاح رژیم غذائی است اما یادتان باشد پائین آوردن سریع وزن هم میتواند احتمال ایجاد سنگ صفرا را افزایش دهد. بهترین روش، کاهش تدریجی وزن، ورزش و فعالیت جسمانی بیشتر و افزایش مصرف ویتامین C در رژیم غذائیتان میباشد.
اضافه وزن موجب ابتلا به دیابت می شود
با بالا رفتن تعداد افرادیکه اضافه وزن دارند، آمار ابتلا به دیابت نیز بالا میرود. در حال حاضر، بیش از ۷۵ میلیون آمریکائی به دیابت مبتلا هستند. از آنجا که داشتن اضافه وزن میتواند با ابتلا به دیابت نوع Iو II، مشکلات دیگری نیز برای افراد ایجاد کند، میتوان آن را عامل مستقیم در ابتلا به دیابت نوع II دانست.دیابت نوع II با مقاومت انسولین مشخص میشود و احتمال ایجاد این بیماری در شما بر عوامل خطرزائی مثل اینکه چه قدر اضافه وزن داشته باشید، چه مدت دچار اضافه وزن هستید و چربیهای اضافی در کدام قسمت از بدنتان انباشته شده است، میباشد.
وزن بدن و شروع دیابت نوع II برپایه رابطه سلولهای چربی و انسولین با یکدیگر در ارتباط هستند. سلولهای بدن شما برای آوردن گلوکز به انسولین نیاز دارند اما سولهای چربی مقاومت بیشتری در مقابل انسولین دارند و میزان بالائی از گلوکز غیرلازم را در جریان خون میگذارند و انرژی کافی و مورد نیاز برای سلولها را فراهم نمیکنند.خوشبختانه، انجمن دیابت در آمریکا، اظهار میدارد که ۱۵۰ دقیقه ورزش در هفته و کاهش ۷ـ۵ درصد از وزن بدن میتواند خطر ابتلا به دیابت را در شما تا ۵۸ درصد پائین بیاورد. این خبری بسیار دلگرم کننده است اما رابطه بین اضافه وزن و دیابت نوع II را نباید به هیچ عنوان نادیده انگاشت.
اضافه وزن موجب ابتلا به سکته می شود
سکته جزء ۵ عامل اول مرگ است. زمانیکه بین ذخیره خون مغز وقفه ایجاد شود، خطر فوری برای فرد به دنبال خواهد داشت. گرچه عوامل خطرزای دیگری نیز وجود دارند، اما سکته نیز مستقیماً با چاقی و اضافه وزن در ارتباط است. ژرونال اینترنالمدیسین تحقیقی را منتشر میکند که نشان میدهد افرادیکه ۲۰ درصد اضافه وزن دارند، تا ۵۰ درصد احتمال ابتلا به سکته در آن بیشتر است. این تحقیق همچنین توضیح میدهد که اضافه وزن بالای ۲۰ درصد این خطر را دوچندان میکند.با توجه به این آمار، دانستن رابطه بین وزن و سکته اهمیت زیادی پیدا میکند.
مهمترین تأثیر آن این است که اضافه وزن با نازک کردن شریانهای خونی بر آنها تأثیر میگذارد. رگهای خونی زمانیکه نازکتر میشوند، ایجاد لخته در آنها ساده تر شده که میتواند بعدها منجر به ایجاد سکته شود.نازک شدن رگهای خونی میتواند با بالا رفتن فشار خون، پائین بودن فعالیت بدنی و رژیمهای غذائی که حاوی مقدار زیادی کلسترول هستند، در ارتباط باشد. متأسفانه، برخی از افرادی که اضافه وزن دارند به طور منظم ورزش نمیکنند و به طرز قابل توجهی احتمال ایجاد سکته را در آنها بالامیبرد. اصلاح رژیم غذائی و ورزش میتواند بعدها خطر ایجاد سکته را در این افراد پائین بیاورد.
از این مطالب برای سلامتی ، بهبود شیوه زندگی و پیشگیری از بیماری های خود و عزیزانتان استفاده فرمایید و در صورتی که مطلب را مفید تشخیص دادید لطفا آن را به اشتراک بگذارید و ما را به دیگران معرفی نمایید .
آدرس مطب : اصفهان ، خیابان شمس آبادی ، بین بسیج و چهارراه قصر ، جنب داروخانه زیتون ، ساختمان شمس ، طبقه سوم
تلفن : 32207810 - 031
درباره این موضوع مطالب بیشتری بخوانید
-
7 مراقبت از پوست و مو هنگام کاهش وزن (قسمت اول)
تاریخ انتشار : 1400-03-19 -
70 نکته در مورد کاهش وزن ، تحرک و رژیم غذایی که همیشه باید به خاطر داشته باشیم
تاریخ انتشار : 1388-09-12 -
چاقي و تاثير آن بر سلامتي
تاریخ انتشار : 1388-09-12 -
سرعت كاهش وزن
تاریخ انتشار : 1388-09-19 -
موردی با کاهش وزن 20 کیلوگرم
تاریخ انتشار : 1393-01-27 -
مصرف كلسيم و درمان چاقي
تاریخ انتشار : 1388-10-02 -
بهترین روش ها برای افزایش وزن سالم (قسمت سوم)
تاریخ انتشار : 1399-04-21 -
در منزل بمانید و برنامه غذایی برای کاهش یا افزایش وزن دریافت کنید
تاریخ انتشار : 1392-10-23تاریخ بروز رسانی : 1400-02-04 -
مقاومت به انسولين و چاقي
تاریخ انتشار : 1388-12-19 -
کاهش وزن 19 کیلوگرمی
تاریخ انتشار : 1393-04-24تاریخ بروز رسانی : 1398-02-07 -
اگر می خواهید در ايام نوروز وزن اضافه نکنید
تاریخ انتشار : 1400-01-07 -
دلایل اضافه وزن بعد از یائسگی و روش های جلوگیری از آن (قسمت اول)
تاریخ انتشار : 1399-11-29 -
کاهش وزن با دستگاه کویتیشن
تاریخ انتشار : 1396-02-25تاریخ بروز رسانی : 1396-02-27 -
محاسبه وزن ایده آل
تاریخ انتشار : 0000-00-00 -
هر اضافه وزنی چاقی و هر كاهش وزنی لاغری نیست
تاریخ انتشار : 1389-03-01 -
عوامل مؤثر بر تنظیم دریافت انرژی و وزن بدن
تاریخ انتشار : 1389-03-03 -
علل چاقی
تاریخ انتشار : 1389-03-04 -
عوامل مؤثر بر تنظیم دریافت انرژی و وزن بدن
تاریخ انتشار : 1389-03-18 -
ارتباط چاقی با بیماری ها
تاریخ انتشار : 1389-03-22 -
چاقی موضعی
تاریخ انتشار : 1389-03-29
نظرات کاربران درباره این مطلب :

این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .