خوراکی های تنظیم کننده کلسترول ( قسمـت دوم )


غلات سبوسدار
غلات سبوسدار نسبت به غلات تصفیه شده مقدار بیشتری فیبر دارد که میتواند به مقابله با کلسترول بد خون و خطر بیماریهای قلبی عروقی بپردازد. بر اساس تحقیقی که در سال 2012 انجام شد، افرادی که حداقل 3 سهم غلات سبوسدار در روز مصرف میکنند، مقدار کلسترول کلی و بد خون آنها پایینتر است. بهتر است به تدریج این غلات در برنامه غذایی و جایگزین غلات تصفیه شده شود. سبوس جو دوسر، بهویژه برای مقابله با کلسترول، مفید بوده و میتوان آن را به شکل پودر در ترکیب غذاهای شور و شیرین استفاده کرد. البته نباید به یک باره افراط به خرج داد، زیرا ممکن است ناراحتیهای گوارشی پیش بیاید.

سیب
سیب به خاطر مقدار بالای آنتی اکسیدانها، از جمله پلیفنولها، در کاهش خطر بیماریهای قلبی عروقی و کلسترول خون نقش دارد. مصرف روزانه کپسولهای پلیفنول 600 میلیگرمی به مدت 12 ماه در کاهش قابل توجه کلسترول کلی و بد خون نقش دارد. این در حالی است که یک سیب تازه حدود 200 میلیگرم پلی فنول دارد و مصرف روزانه حداقل 3 سیب برای تأثیر بر کلسترول لازم است. به علاوه، سیب میوه کم کالری است و یک خوراکی برطرف کننده گرسنگی و در موارد رژیم لاغری، مناسب است.

دانه های روغنی
دانه های روغنی مانند گردو، بادام، پسته و فندق، سرشار از چربیهای غیر اشباع هستند که جزو چربیهای خوب محسوب میشوند. ترکیبات موجود در این دانه ها به طور مستقیم در کاهش کلسترول بد خون نقش دارند. گنجاندن 30 گرم از این خوراکیها (10 عدد بادام، 6 عدد گردو یا 10 تا 12 عدد فندق) به جای چربیهای اشباع، باعث تنظیم کلسترول خون میشود.البته باید توجه داشت که مقدار چربی دیگری در کنار این دانه ها مصرف نشود، زیرا دانه های روغنی، بسیار پرکالری هستند و هر 30 گرم آنها حدود 180 کیلوکالری دارد.در نهایت تذکر بسیار مهم این است که غذا هیچگاه چایگزین داروی تجویز شده توسط پزشک نمی شود .
از این مطالب برای سلامتی ، بهبود شیوه زندگی و پیشگیری از بیماری های خود و عزیزانتان استفاده فرمایید و در صورتی که مطلب را مفید تشخیص دادید لطفا آن را به اشتراک بگذارید و ما را به دیگران معرفی نمایید.


آدرس مطب : اصفهان ، خیابان شمس آبادی ، بین بسیج و چهارراه قصر ، جنب داروخانه زیتون ، ساختمان شمس ، طبقه سوم
تلفن : 32207810 - 031

درباره این موضوع مطالب بیشتری بخوانید


اسلایدر چهاراسلایدر یکاسلایدر سهاسلایدر دو
دانستنی های تغذیه ای کنجد (قسمت اول)
غذاهایی که فکر می کنید سالمند (قسمت اول)
با آهسته غذا خوردن، کاهش وزن بیشتر و نفخ کمتر (قسمت اول)
تغذیه و کودکان بیش فعال (قسمت اول)
دلایل بی اشتهایی در کودکان (قسمت اول)
مصرف شیرینی و افسردگی در مردان