تغذیه مادران شیرده ( قسمت دوم )
مواد غذایی توصیه شده برای مادران شیرده
بسیاری از بررسیها مصرف اسید فولیک در زمان حاملگی را ضروری دانستهاند اما بسیاری از غذاهای موجود مانند مارچوبه، کلم، ذرت، نخود واسفناج حاوی مقادیری اسید فولیک هستند و در ضمن غذاهای دیگر مانند گندم و آب پرتقال نیز ممکن است با آن غنی شوند. مکملهای روی توصیه شده است، مثلاً در انگلستان مصرف روزانه 15 تا 20 میلی گرم ترکیب روی پیشنهاد شده است. روی در غلات، تخم مرغ، گوشت و آرد کامل وجود دارد. البته توسط کارشناسان ایرانی اضافه نمودن مکمل روی به آرد در کشور نیز توصیه شده است. غذاهای حاوی هویج، سبزی، کره، ماهی و گوشت سرشار از ویتامین A هستند و نیازی به مصرف جداگانه ای دارویی نیست.
مصرف برخی غذاها مانند سیر، انواع کلم، پیاز، مارچوبه و تربچه و یا غذاهای پر ادویه و پرچاشنی ممکن است روی طعم شیر اثر بگذارد و تغییرناگهانی طعم شیر سبب تمایل نداشتن شیرخوار به شیرخوردن شود. با توجه به تأثیر برخی مواد غذایی بر طعم شیر، در صورتی که شیرخوار از شیر خوردن امتناع میکند بهتر است مادران از مصرف این مواد خودداری کرده یا مصرف آن را محدود کنند. مکملهای غذایی زیادی وجود دارند که تولید کنندگان آن مدعیاند که باعث افزایش شیر مادر میشوند در واقع تأثیر هیچکدام از آنها به اثبات نرسیده است و بیشتر اثر روانی دارد تا حقیقی. دقت شود که بعضی از این مکملها مقادیر زیادی مواد قندی دارند.
مواد غذایی افزایش دهنده شیر مادر
دم کردهی رازیانه، بادام، کنجد، شاهدانه، ماهی، غلات پرک شده (خصوصاً جو)، کاهو، لبنیات و آبجو، ماش، خرما و گردو باعث افزایش شیر میشود. بعضی از افراد توصیه مینمایند که رازیانه و آبجو باعث افزایش شیر و جعفری باعث کاهش آن میشود که از نظر علمی به اثبات نرسیده است.
مواد غذایی کاهش دهنده شیرمادر
شکلات، جعفری، کاکائو، سیر، پیاز، چای زیاد، قرص جلوگیری، گوجه فرنگی و گندم از مواد غذایی است که باعث کاهش شیرمادر میشود. دقت شود که استرس و خستگی نیز باعث کاهش شیر میشود.
نتیجه گیری
شیرمادر بهترین و کاملترین غذا برای کودکان است و لذا حفظ کیفیت آن به لحاظ حجم، طعم و محتوای آن، برای مادران از اهمیت قابل توجهی برخوردار است. رعایت نیازهای تغذیه ای یک مادر شیرده و برخورداری درست از مکملهای غذایی و ویتامینه، ضامن سلامت مادر و کودک شیرخوار میباشد. ورزشهای متناسب و منظم و رعایت نکات لازم که برخی از آنها در این مقاله اشاره شد، برای مادران شیرده توصیه میشود. پرهیز از مواد غذایی کاهندهی شیر و بد طعم کنندهی آن به مادران در حفظ کیفیت شیر کمک شایان توجهی مینماید.
در پایان شایان ذکر است که برنامه غذایی اصولی در هنگام شیردهی ضمن ایجاد تناسب اندام در مادر ، منجر به بهبود کیفیت و کمیت شیر نیز خواهد شد . مهم ترین نکته در مورد شیر مادر ، به دور بودن او از استرس و حوصله کافی برای مک زدن سینه و بدنبال آن ترشح هورمون اکسی توسین در مغز می باشد . پس اگر احساس کاهش شیر دارید قبل از تغذیه بدنبال اصلاح این موارد باشید .
از این مطالب برای سلامتی ، بهبود شیوه زندگی و پیشگیری از بیماری های خود و عزیزانتان استفاده فرمایید و در صورتی که مطلب را مفید تشخیص دادید لطفا آن را به اشتراک بگذارید و ما را به دیگران معرفی نمایید.
آدرس مطب : اصفهان ، خیابان شمس آبادی ، بین بسیج و چهارراه قصر ، جنب داروخانه زیتون ، ساختمان شمس ، طبقه سوم
تلفن : 32207810 - 031
درباره این موضوع مطالب بیشتری بخوانید
-
نکات کاربردی در تغذیه سرطان
تاریخ انتشار : 1398-05-02تاریخ بروز رسانی : 1398-05-02 -
ماه مبارك رمضان و اهميت تغذيه
تاریخ انتشار : 1388-10-29 -
دیابت و تغذیه
تاریخ انتشار : 1388-12-01 -
تغذیه سالم برای قلب ـ قسمت اول
تاریخ انتشار : 1389-02-05 -
تغذیه سالم برای قلب ـ قسمت دوم
تاریخ انتشار : 1389-02-08 -
تغذیه و آلودگی هوا (قسمت هشتم)
تاریخ انتشار : 1398-11-16تاریخ بروز رسانی : 1398-11-16 -
ارزش تغذیه ای روغن سبوس برنج
تاریخ انتشار : 1391-08-24 -
تغذیه و آلودگی هوا (قسمت دوم)
تاریخ انتشار : 1398-10-28تاریخ بروز رسانی : 1398-10-28 -
کاهش استرس با تغذیه
تاریخ انتشار : 1392-04-17 -
تغذیه و آلودگی هوا (قسمت هفتم)
تاریخ انتشار : 1398-11-12تاریخ بروز رسانی : 1398-11-12 -
تغذیه و آلودگی هوا (قسمت پنجم)
تاریخ انتشار : 1398-11-05تاریخ بروز رسانی : 1398-11-05 -
ماه مبارک رمضان و اهميت تغذيه
تاریخ انتشار : 1392-04-20تاریخ بروز رسانی : 1396-03-08 -
تغذیه و آلودگی هوا (قسمت چهارم)
تاریخ انتشار : 1398-11-02تاریخ بروز رسانی : 1398-11-02 -
تغذیه و آلودگی هوا (قسمت سوم)
تاریخ انتشار : 1398-10-30تاریخ بروز رسانی : 1398-10-30 -
پیام های تغذیه ای به مناسبت نوروز
تاریخ انتشار : 1394-12-24 -
تغذیه در ماه رمضان؛ چه خوراکی هایی برای سحر و افطار باید خورد؟(قسمت دوم)
تاریخ انتشار : 1400-01-25 -
هفت نکته خواندنی تغذیه ای
تاریخ انتشار : 1392-09-21 -
دانستنی های جالب در مورد تغذیه در دیابت
تاریخ انتشار : 1393-06-17 -
خواص تغذیه ایی تخمه کدو و تاثیر آن در لاغری ( قسمت سوم )
تاریخ انتشار : 1396-07-10 -
خواص تغذیه ایی تخمه کدو و تاثیر آن در لاغری ( قسمت دوم )
تاریخ انتشار : 1396-07-06
نظرات کاربران درباره این مطلب :

این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .