تاثیر آجيل ها بر وزن و چربی خون ( قسمـت اول )


امروزه افزایش مصرف آجیل و خشکبار در رژیم غذایی بعلت فواید و مزایای بسیاری که در امر سلامت داراست توصیه می شود . مغزها حاوی مواد مغذی و ریز مغذی هایی مانند ویتامین آ، فسفر، منیزیم و دارای ترکیبات امگا 3 هستند که این مواد مغذی نقش مهمی در بدن ایفا میکنند و مصرف مناسب آن ها ریسک بیماریهای قلبی و عروقی را بین 20 تا 50 درصد کاهش میدهد .

تاثیر بر وزن
اما نقش آجیل و مغز ها دردرمان چاقی، با توجه به دانسیته بالای انرژی آنها هنوز به درستی شناخته نشده است.در همین راستا مطالعه ای برگرفته از ژورنال AJCN به منظور ارزیابی تاثیر رژیم غذایی کم کالری غنی شده و حاوی بادام (almond-enriched diet) در مقایسه با رژیم غذایی کم کالری فاقد آجیل و خشکبار (nut-free diet) بروی وزن بدن و عوامل دخیل در بیماریهای قلبی عروقی بمدت 18ماه صورت گرفت.

در 6 ماه اول مطالعه مشخص شد گروهی که رژیم غذایی کم کالری حاوی بادام داشتند، کاهش وزن کمتری در مقایسه با گروهی که همان رژیم اما فاقد بادام را مصرف می کردند داشتند، اما در بررسی های ماه هجدهم تفاوتی در میزان کاهش وزن و ترکیب بدن این دو گروه دیده نشد . همچنین در ماه ششم دیده شد میزان کلسترول تام و تری گلیسرید گروه اول در مقایسه با گروه دوم از کاهش بیشتر و بهتری برخوردار بوده است ولی این میزان در ماه هجدهم، تفاوتی در بین دو گروه نداشته است.

نکته عملی :
نتایج این مطالعه حاکی از آنست که در کوتاه مدت ( در 6 ماه اول ) ، گروهی که رژیم غذایی کم کالری و غنی از خشکبار را داشتند، کاهش وزن کمتری نسبت به افراد بدون مصرف خشکبار نشان می دهند، ولی در طولانی مدت ( 1.5 سال ) کاهش وزن در دو گروه یکسان است. اما نکته جالب آنست که رژیم حاوی خشکبار، پیشرفت بهتری در بهبود میزان چربی خون در ماههای اول رژیم را نشان میدهند.

محققان عنوان می کنند مصرف مغزیجاتی نظیر گردو، بادام، فندق و بادام زمینی می توانند در کاهش وزن و همچنین کاهش احتمال چاقی موثر باشند.یافته ها نشان می دهد افرادی که مغزیجات آجیلی می خورند نه تنها اضافه وزن کمتری دارند بلکه از شانس ۵ درصدی کاهش ریسک چاقی و اضافه وزن هم برخوردارند.در گذشته این تصور وجود داشت که مغزیجات آجیلی یک ماده غذایی پرچرب با کالری بالا هستند، و گزینه مناسبی برای افرادی که می خواهند کاهش وزن داشته باشند نیست.

اما حال محققان دریافته اند که مغزیجات آجیلی منبع غنی انرژی، چربی های خوب، پروتئین، ویتامین ها، مواد معدنی و فیتوشیمیایی ها هستند.مغزیجات آجیلی با انواع فواید سلامت، از جمله پیری سالم و عملکرد حافظه، مخصوصا در افراد مسن، مرتبط است.حتی بادام زمینی های کوچک نیز میتواند سلامت قلب شما را بهبود ببخشد و چند سال به عمرتان اضافه کند.
ادامه دارد....

از مطالب دکتر منصور ریسمانچیان (حوزه ی تغذیه،پوست و مو در اصفهان) برای سلامتی ،و پیشگیری از بیماری های خود و عزیزانتان استفاده فرمایید و در صورتی که مطلب را مفید تشخیص دادید لطفا آن را به اشتراک بگذارید.


آدرس مطب : اصفهان ، خیابان شمس آبادی ، بین بسیج و چهارراه قصر ، جنب داروخانه زیتون ، ساختمان شمس ، طبقه سوم
تلفن : 32207810 - 031

درباره این موضوع مطالب بیشتری بخوانید




نظرات کاربران درباره این مطلب :

برای متن پیام فقط از حروف فارسی استفاده کنید .
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .
نام و فامیل :
تلفن :
ایمیل :
متن پیـام :
کویتیشنلیزر موهای زائدآر افاسلایدر سه
تغذیه و کودکان بیش فعال (قسمت اول)
با آهسته غذا خوردن، کاهش وزن بیشتر و نفخ کمتر (قسمت اول)
دانستنی های تغذیه ای کنجد (قسمت اول)
دلایل بی اشتهایی در کودکان (قسمت اول)
غذاهایی که فکر می کنید سالمند (قسمت اول)
مصرف شیرینی و افسردگی در مردان