میگو ، جایگزین گوشت قرمز


با یک کیلو میگو میتوان براحتی برای چند نفر غذا تهیه کرد و در مقایسه با غذاهایی که با گوشت، مرغ یا ماهی تهیه میشود میگو غذای گرانی نیست. نکته مهمترآن که میگو به دلیل مواد مغذی بسیار زیادی که دارد ارزش آن را دارد تا برایش هزینه و آن را در برنامه غذایی وارد کنید.اگر میگو در شرایط زیستی خوب، یعنی در دریا رشد کند و از موجودات ریزدریایی تغذیه کند، میتواند جایگزین خوب گوشت قرمز شود. البته میگوی پرورشی و میگوی دریایی از لحاظ ارزش غذایی تفاوتی با هم ندارند.

میگو در مقایسه با گوشت قرمز مواد پروتئینی کمتری دارد و ریسک ابتلا به نقرس و اسید اوریک و اوره بالا با مصرف میگو بسیار کمتر از گوشت قرمز است.میگو برخلاف گوشت قرمز غنی از چربی های غیراشباع است و میزان اسیدهای چرب اشباع آن بسیار اندک است. اگر بخواهیم گوشت میگو را با گوشت قرمز یا گوشت مرغ و ماهی مقایسه کنیم از نظر میزان کالری با یکدیگر برابری کرده و هیچ فرقی با هم ندارد.البته روش طبخ ناسالم میتواند موجب افزایش کالری انواع گوشتها شود.

البته میگو کلسترول بالایی دارد و در افراد دارای کلسترول بالا نباید میگو را جانشین ماهی نمایند ولی همه افراد سالم میتوانند میگو بخورند و نباید از کلسترول این آبزی واهمه ای داشته باشند.میزان کلسترول میگو نسبت به نیاز روزانه ما به دریافت کلسترول از منابع غذایی مختلف بیشتر نیست، اما بیمارانی که کلسترول بالایی دارند یا LDL کلسترول خونشان بالاست و تحت کنترل دارویی هستند باید در مصرف میگو احتیاط کنند.

میگو به دلیل اسیدهای چرب غیراشباع خیلی زود فاسد میشود و چون سیستم گوارشی میگو در ناحیه سر قرار دارد فساد از ناحیه اتصال سر به بدن است. در صورتی که میگو فاسد باشد سر آن براحتی و بدون نیاز نیرو جدا میشود.اغلب فروشندگان میگوهای فله ای با شروع مرحله فساد، سر میگو را جدا و بدون سر میفروشند و در مرحله بعد پوست را جدا و عضله را عرضه میکنند.

البته به این نکته توجه کنید که گاهی برخی کارخانجات بر حسب سفارش، میگوها را سرکنی و پوست گیری میکنند.در نتیجه میگوهای سرکنده منجمد کارخانهای که بسته بندی و وکیوم شده و دارای تاریخ مصرف و مجوز بهداشت است، فاسد نیست. نکته دیگر این که از شهرهای غیرساحلی به هیچ وجه میگوی تازه نخرید زیرا بر حسب طول مسافت میگوها باید منجمد شده باشد.اگر میگو بخوبی پخته یا از ادویه جات و سبزیجات مختلفی هنگام طبخ آن استفاده شود، بوی بد از بین می رود و ذائقه پسند میشود.

از مطالب دکتر منصور ریسمانچیان ( حوزه ی تغذیه ، پوست و مو در اصفهان ) برای سلامتی ،و پیشگیری از بیماری های خود و عزیزانتان استفاده فرمایید و در صورتی که مطلب را مفید تشخیص دادید لطفا آن را به اشتراک بگذارید.


آدرس مطب : اصفهان ، خیابان شمس آبادی ، بین بسیج و چهارراه قصر ، جنب داروخانه زیتون ، ساختمان شمس ، طبقه سوم
تلفن : 32207810 - 031

درباره این موضوع مطالب بیشتری بخوانید




نظرات کاربران درباره این مطلب :

برای متن پیام فقط از حروف فارسی استفاده کنید .
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .
نام و فامیل :
تلفن :
ایمیل :
متن پیـام :
کاهش وزن هفتادرژیم آنلاینمشاوره پوست و موکاهش وزن شصت
7 مراقبت از پوست و مو هنگام کاهش وزن (قسمت اول)
انواع کربوهیدرات‌ها کدامند؛ کربوهیدرات پیچیده بخوریم یا ساده؟ (قسمت اول)
دلایل استپ وزن و راه رهایی از آن چیست؟ (قسمت اول)
انواع کربوهیدرات‌ها کدامند؛ کربوهیدرات پیچیده بخوریم یا ساده؟ (قسمت چهارم)