دکتر منصور ریسمانچیان

پزشک عمومی


سوالات پزشکی

جهت دریافت مشاوره و برنا

راه حلی برای چاقیهای موض

شیر شتر مقوی تر از شیر گاو


به دلیل خواص زیاد شیر شتر برخی محققان به آن «طلای سفید بیابان» میگویند .
این شیر به دلیل تغذیه شتر از خار و سایر بوته های بیابانی در مقایسه با شیر گاو سدیم بیشتری داشته و کمی شورتر است و برخلاف طبع سرد شیر گاو، طبع گرم رو به اعتدالی دارد و اشتهاآور و محرک نیروی جنسی است. در کشورهای آفریقایی این اعتقاد بین شتربانان وجود دارد مردانی که شیر شتر مینوشند قویتر، تنومندتر و سریعتر هستند.

ویتامینهای B1 و B2 شیر شتر بیشتر از شیر گوسفند و B6 و B12 و پروتئین آن مشابه شیر گاو و از شیر انسان بالاتر، اما اسیدفولیک آن پایین است.تحقیقات نشان داده ویتامین Cشیر شتر 3 برابر بیشتر از شیر گاو و 5/1 برابر بیشتر از شیر انسان است و چربی های اشباع، کلسترول، لاکتوز (قند شیر) و ویتامین A آن نسبت به شیر گاو کمتر و آهن و کلسیم بیشتری دارد. چربی شیر شتر زیر 3 درصد است که در مقایسه با چربی شیر گاو، بوفالو، گوسفند و بز کمتر است. خواص آنتی باکتریال و ضدویروسی شیر شتر ده بار بیشتر از شیر گاو است و براساس پژوهشها پادتن های موجود در شیر شتر سبب تقویت سیستم ایمنی بدن میشود و مقاومت بدن را در برابر سرطان، ایدز، آلزایمر، زخم معده، سل و هپاتیت C بالا میبرد.

محققان از شیر شتر برای درمان بیماران مبتلا به ایدز در سطح دنیا استفاده کرده و به پیشرفتهای خوبی دست یافته اند. در آزمایشها و مطالعاتی که در کشور هند به عمل آمده موشهای سرطانی که تحت درمان با شیر شتر قرار داشتند درمان شان به میزان قابل توجهی موفقیت آمیز بوده است.مطالعات علمی در هندوستان نشان داده شیر شتر التهاب لوزالمعده را کاهش داده و ساخت انسولین را تحریک میکند و مصرف مداوم و منظم آن در برنامه غذایی سبب کنترل قند خون می شود. شیر شتر به دلیل میزان بسیار کم لاکتوز میتواند بهترین جایگزین برای افراد به خصوص کودکانی باشد که به لاکتوز شیر گاو حساسیت دارند.

اغلب صحرانشینان برای افزایش ماندگاری شیر شتر، آن را به کفیر تبدیل می کنند. یعنی با افزودن اندکی استارتر (مایه تخمیرکننده) به شیر شتر، نوشیدنی دلچسبی تهیه میکنند که از نظر طعم مشابه دوغ تهیه شده از ماست رقیق شده است. این نوشیدنی گوارا خواص شیر شتر را داشته، اما فقط گرمی آن کمتر و رطوبت بخشی آن بیشتر می شود.

فرآورده های لبنی شتر باید پاستوریزه باشد
توجه به این نکته ضروری است که شیر و دیگر فرآورده های لبنی شتر باید پاستوریزه و دارای مجوز بهداشت باشد . اغلب فرآورده های لبنی شتر که به صورت محلی و سنتی در مغازه های سطح شهر به فروش می رسند پاستوریزه نبوده و میتواند بیماریهای خطرناکی همچون کرونا را به انسان انتقال دهد. ویروس کشنده کرونا از طریق تماس با شتر یا استفاده از فرآورده های آلوده دام میتواند به انسان منتقل شود.

از مطالب دکتر منصور ریسمانچیان ( حوزه ی تغذیه ، پوست و مو در اصفهان ) برای سلامتی ،و پیشگیری از بیماری های خود و عزیزانتان استفاده فرمایید و در صورتی که مطلب را مفید تشخیص دادید لطفا آن را به اشتراک بگذارید.


آدرس مطب : اصفهان ، خیابان شمس آبادی ، بین بسیج و چهارراه قصر ، جنب داروخانه زیتون ، ساختمان شمس ، طبقه سوم
تلفن : 32207810 - 031

نظرات کاربران درباره این مطلب :

برای متن پیام فقط از حروف فارسی استفاده کنید .
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .
نام و فامیل :
تلفن :
ایمیل :
متن پیـام :
گالری عکسبیوگرافیمطالب و مقالات ورزشیکاهش وزن موفقآر اف و تأثیر آن بر لاغریاخبار سلامتآدرس مطبصفحه اصلیدریافت مشاوره و برنامه غنظرات و تجربه های مراجعه بخش تغذیهمطالب و مقالاتخلاصه جدید ترین مقالات تسوالات پزشکینظرات مراجعه كنندگان‌پیامهای کاربرانسایتهای دیگر