گلوتن (قسمت اول)
راهنمای رژیم غذایی فاقد گلوتن
گلوتن چیست ؟ گلوتن نام یکی از پروتئین های موجود در گندم ، چاودار و جو است . وجود این ماده در آرد باعث ایجاد حالت چسب مانند و ورآمدن خمیر می شود .
در افراد مبتلا به بیماری سلیاک وجود این پروتئین در غذا با آسیب زدن به روده منجر به کاهش جذب مواد مغذی ضروری می گردد و اگر این بیماری درمان نشود می تواند باعث کمبود مواد مغذی ، بیماریهایی مانند کم خونی فقر آهن ،کاهش تراکم استخوان ، کاهش وزن و کمبود ویتامین ب و فولات نیز شود .
اگر فرزند شما به تازگی مبتلا به بیماری سلیاک شده ممکن است دارای احساس بدی باشیدباید بدانید که بیماری سلیاک یک اختلال قابل درمان است و آسیب روده ای برگشت پذیر و قابل درمان است .
این مقاله راهنمایی است که به شما کمک می کند که شیوه زندگی فاقد گلوتن را طراحی کنید و مهمترین گام این است که با پزشک متخصص و همچنین یک متخصص تغذیه در ارتباط باشید .
غلات حاوی گلوتن شامل گندم ، چاودار و جو و تمام مشتقات آنها می باشد . جدول شماره یک ، لیستی از غلاتی که باید از خوردن آن اجتناب کرد ارائه شده است . این دانه ها در موادی مانند انواع نان ، ماکارانی ، برشتوک ، کیک ، پیتزا ، پای و کلوچه ها وجود دارند .
جدول شماره 1 :
عصاره مالت سبوس بلغور | چاودار آرد گندم سبوس دار سمولینا ( آرد مخصوص ماکارانی ) | گندم نشاسته گندم سبوس گندم |
ادامه دارد ...
از مطالب دکتر منصور ریسمانچیان ( حوزه ی تغذیه ، پوست و مو در اصفهان ) برای سلامتی ،و پیشگیری از بیماری های خود و عزیزانتان استفاده فرمایید و در صورتی که مطلب را مفید تشخیص دادید لطفا آن را به اشتراک بگذارید.
آدرس مطب : اصفهان ، خیابان شمس آبادی ، بین بسیج و چهارراه قصر ، جنب داروخانه زیتون ، ساختمان شمس ، طبقه سوم
تلفن : 32207810 - 031
نظرات کاربران درباره این مطلب :

این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .