رژیم غذایی بیماران کلیوی (قسمت دوم)

مایعات
کلیه ها عمدتاً در حفظ مقدار مناسب مایعات در بدن دخالت دارند. آنها با دفع مقادیر اضافی مایعات به صورت ادرار از تجمع آنها در بدن جلو گیری می کنند. در سندروم نفروتیک، کلیه ها به صورت طبیعی کار نمی کنند. کلیه ها نمیتوانند مصرف بیش از حد مایعات را کنترل کنند، در نتیجه خطر آسیب بیشتر به آنها افزایش می یابد. بنا بر این بهتر است مصرف آب، آب میوه ها و نوشیدنی های دیگر محدود گردند. بیماران باید برای آگاهی از مقدار مجاز مصرف مایعات با پزشک متخصص خود مشورت نمایند. این مقدار معمولاً در فنجان، اونس و یا سی سی مشخص میشود. به منظور فرو نشاندن عطش، فرد میتواند به جای مصرف مایعات از میوه هایی مانند هندوانه و انگور استفاده کند.
غذاهای دارای کلسترول بالا
از آن جایی که کلسترول در بیماران مبتلا به سندروم نفروتیک بالاتر از حد طبیعی است، به آنها توصیه میشود تا از مصرف غذاهای پر کلسترول اجتناب کنند. این غذاها در زیر ارائه میشوند:
گوشت قرمز
غذاهای سرخ شده مانند سیب زمینی سرخ کرده، شیرینی و بیسکویت
زردهی تخم مرغ
گوشت فرآوری شده مانند سوسیس و کالباس و گوشت بره
غذاهای آماده شامل چیز برگر
غذاهای دریایی مانند خرچنگها و ماهی بسته بندی شده در روغن
محصولات لبنی مانند بستنی، پنیر، مارگارین و کره
البته فراموش نکنید که برای پایین آوردن کلسترول در غذاهای خود از روشهای طبخ سالم استفاده کنید. بنا بر این هنگامی که سبزیجات یا گوشت را میپزید ترجیحاً از روش بخار پز کردن، کباب کردن یا پختن آنها استفاده کنید.

از مطالب دکتر منصور ریسمانچیان ( حوزه ی تغذیه ، پوست و مو در اصفهان ) برای سلامتی، و پیشگیری از بیماری های خود و عزیزانتان استفاده فرمایید و در صورتی که مطلب را مفید تشخیص دادید لطفا آن را به اشتراک بگذارید.


آدرس مطب : اصفهان ، خیابان شمس آبادی ، بین بسیج و چهارراه قصر ، جنب داروخانه زیتون ، ساختمان شمس ، طبقه سوم
تلفن : 32207810 - 031

درباره این موضوع مطالب بیشتری بخوانید


اسلایدر دواسلایدر چهاراسلایدر یکاسلایدر سه
دلایل بی اشتهایی در کودکان (قسمت اول)
تغذیه و کودکان بیش فعال (قسمت اول)
مصرف شیرینی و افسردگی در مردان
دانستنی های تغذیه ای کنجد (قسمت اول)
غذاهایی که فکر می کنید سالمند (قسمت اول)
با آهسته غذا خوردن، کاهش وزن بیشتر و نفخ کمتر (قسمت اول)