دکتر منصور ریسمانچیان

پزشک عمومی


سوالات پزشکی

جهت دریافت مشاوره و برنا

راه حلی برای چاقیهای موض

رنگدانه بنفش (قسمت اول)

میوه ها و سبزی ها، سرشار از رنگ ها هستند، از زرد و نارنجی و قرمز و سبز گرفته تا آبی و بنفش. آیا در رژیم غذایی شما این طیف های زیبا به اندازه ی کافی وجود دارند؟ اگر غذاهای بنفش در بشقاب شما جایی ندارد پس باید بدانید که فواید بینظیر و قدرتمندی را از دست می دهید. این بار که برای خرید به فروشگاه های میوه و تره بار می روید بهتر است بیشتر از همیشه رنگ بنفش را جستجو کنید.

راز رنگ بنفش در میوه ها و سبزی ها چیست؟
غذاهای گیاهی، رنگشان را از بافت هایی می گیرند که از آنها در برابر حشرات و سایر شکارچی ها در امان نگه می دارد. هرچند کار اصلی این رنگدانه ها یا پیگمنت ها، منصرف کردن پرنده ها و حشرات است اما فواید بسیار زیادی هم برای سلامت بشر دارد. رنگدانه ای که احتمالاً بیشتر از همه با آن آشنا هستید، کلروفیل است که باعث رنگ سبز در گیاهان می شود. اما گیاهانی که حاوی صدها پیگمنت دیگر هستند مجموعاً فیتوشیمیایی ها نامیده می شوند که فعالیتهای آنتی اکسیدانی دارند.
خوراکی های خوشرنگ نه تنها سرشار از فیبرها و آنتوسیانین ها و فلاوونوئیدهای مفید برای قلب هستند، بلکه می توانند ریسک بیماری قلبی را هم کاهش بدهند

همانطور که میدانید یکی از راه هایی که غشای سلولها و طرح DNA درون آنها دچار آسیب می شود، در معرض اکسیژن قرار گرفتن است. در حضور اکسیژن، رادیکالهای آزاد ممکن است شکل بگیرند که موجب ناقص شدن سلولی می شوند. آنتی اکسیدان به پیشگیری از تشکیل رادیکالهای آزاد کمک کرده و در نتیجه از سلولها در برابر آسیب محافظت می کند. راه دیگری که مواد شیمیایی موجود در گیاهان برای سلامتی مفید هستند، کنترل التهاب، تقویت سیستم ایمنی و فعال کردن آنزیم هایی است که به سم زدایی بدن کمک می کنند.

رنگدانه ایکه موجب رنگ بنفش سبزیها و میوه ها می شود، آنتوسیانین نام دارد. آنتوسیانین ها طبقه ای از فیتوشیمیایی ها به نام فلاوونوئیدها هستند. آنتوسیانین معمولاً بنفش به نظر میٰرسد اما ممکن است سایه هایی از قرمز تیره یا آبی هم داشته باشد که بستگی به pH آن دارد. آنتوسیانین، آنتی اکسیدان است بنابراین با رادیکالهای آزاد مبارزه می کند.
آنتوسیانین ها دارای فعالیت ضدالتهابی نیز هستند اما از سلامت سیستم ایمنی هم حمایت می کنند. یکی از شیوه هایی که سیستم ایمنی شما از شما در برابر ویروسها دفاع می کند، تولید سلولهایی است که این عوامل ناخواسته را نابود می کنند. این نوع سلول، سلول قاتل طبیعی نام دارد. این سلولها نه تنها ویروسها را از پا در می آورند بلکه سلولهای سرطانی را هم نابود می کنند.

ادامه دارد ...

از مطالب دکتر منصور ریسمانچیان ( حوزه ی تغذیه ، پوست و مو در اصفهان ) برای سلامتی، و پیشگیری از بیماری های خود و عزیزانتان استفاده فرمایید و در صورتی که مطلب را مفید تشخیص دادید لطفا آن را به اشتراک بگذارید.


آدرس مطب : اصفهان ، خیابان شمس آبادی ، بین بسیج و چهارراه قصر ، جنب داروخانه زیتون ، ساختمان شمس ، طبقه سوم
تلفن : 32207810 - 031

نظرات کاربران درباره این مطلب :

برای متن پیام فقط از حروف فارسی استفاده کنید .
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .
نام و فامیل :
تلفن :
ایمیل :
متن پیـام :
بیوگرافیمطالب و مقالات ورزشیکاهش وزن موفقآر اف و تأثیر آن بر لاغریاخبار سلامتگالری عکسآدرس مطبصفحه اصلیدریافت مشاوره و برنامه غنظرات و تجربه های مراجعه بخش تغذیهمطالب و مقالاتخلاصه جدید ترین مقالات تسوالات پزشکینظرات مراجعه كنندگان‌پیامهای کاربرانسایتهای دیگر