تغذیه و آلودگی هوا (قسمت دوم)
فکر می کنید چرا مصرف انواع میوه و سبزی یکی از توصیه های جدی در هر برنامه غذایی بویژه برنامه هایی است که با هدف حفظ سلامت در زمان آلودگی هوا توصیه میشود؟ باز هم به نظر شما چرا در زمان آلودگی هوا، مصرف انواع لبنیات بویژه شیر توصیه می شود؟ این توصیه ها دلایل متعددی دارد که مهمترین علت آنها بالا بودن میزان آنتی اکسیدان های موجود در میوه و سبزی و ترکیب های مفید دیگر در لبنیات است.
تغذیه مناسب هنگام آلودگی هوا:
هواي آلوده بخودي خود حاوي تركيباتي اكسيد كننده و سمي است و از طرفي بدن همواره به ذراتي كه در هواي آلوده وجود دارد واكنش التهابي نشان مي دهد. اما تركيبات آنتي اكسيداني از اين فعاليت ها ممانعت به عمل مي آورند.
مهمترين آنتي اكسيدانها ويتامينهاي C , E- بتاكاروتن - سيلنيوم و روي مي باشند. اين مواد مغذي به دليل خواص آنتي اكسيداني كه دارند به طور موثري از بروز التهابات جلوگيري كرده و موجب غيرفعال شدن راديكالهاي آزاد موجود در هواي آلوده مي شوند.
ویتامین C، اولین نجات بخش
بررسی وضع بیماران بستری در بخش ریه که برای مدتی تحت درمان با استفاده از ویتامین C بودند، نشان داد کسانی که ویتامین C کمتری دریافت می کردند در روزهایی که هوا آلوده است، مشکلات تنفسیشان تشدید می شود. بر اساس مطالعات انجام شده نشان میدهد مصرف مواد غذایی حاوی ویتامینC، به دلیل ویژگی آنتی اکسیدانی که دارند، بدن را در مقابل آلودگی هوا بیمه می کنند. این ترکیب خوراکی باعث حفاظت بدن در برابر آسیب رادیکال های آزاد می شود.یکی از دلایل ایجاد رادیکال های آزاد در بدن، ورود هوای آلوده به ریه هاست. آنتی اکسیدانها با اتصال به رادیکال های آزاد موجب خنثی شدن آنها پیش از آسیب رساندن به سلولها می شوند.
ادامه دارد ...
از مطالب دکتر منصور ریسمانچیان ( حوزه ی تغذیه ، پوست و مو در اصفهان ) برای سلامتی، و پیشگیری از بیماری های خود و عزیزانتان استفاده فرمایید و در صورتی که مطلب را مفید تشخیص دادید لطفا آن را به اشتراک بگذارید.
آدرس مطب : اصفهان ، خیابان شمس آبادی ، بین بسیج و چهارراه قصر ، جنب داروخانه زیتون ، ساختمان شمس ، طبقه سوم
تلفن : 32207810 - 031
درباره این موضوع مطالب بیشتری بخوانید
-
نکات کاربردی در تغذیه سرطان
تاریخ انتشار : 1398-05-02تاریخ بروز رسانی : 1398-05-02 -
ماه مبارك رمضان و اهميت تغذيه
تاریخ انتشار : 1388-10-29 -
دیابت و تغذیه
تاریخ انتشار : 1388-12-01 -
تغذیه سالم برای قلب ـ قسمت اول
تاریخ انتشار : 1389-02-05 -
تغذیه سالم برای قلب ـ قسمت دوم
تاریخ انتشار : 1389-02-08 -
تغذیه و آلودگی هوا (قسمت هشتم)
تاریخ انتشار : 1398-11-16تاریخ بروز رسانی : 1398-11-16 -
ارزش تغذیه ای روغن سبوس برنج
تاریخ انتشار : 1391-08-24 -
کاهش استرس با تغذیه
تاریخ انتشار : 1392-04-17 -
تغذیه و آلودگی هوا (قسمت هفتم)
تاریخ انتشار : 1398-11-12تاریخ بروز رسانی : 1398-11-12 -
تغذیه و آلودگی هوا (قسمت پنجم)
تاریخ انتشار : 1398-11-05تاریخ بروز رسانی : 1398-11-05 -
ماه مبارک رمضان و اهميت تغذيه
تاریخ انتشار : 1392-04-20تاریخ بروز رسانی : 1396-03-08 -
تغذیه و آلودگی هوا (قسمت چهارم)
تاریخ انتشار : 1398-11-02تاریخ بروز رسانی : 1398-11-02 -
تغذیه و آلودگی هوا (قسمت سوم)
تاریخ انتشار : 1398-10-30تاریخ بروز رسانی : 1398-10-30 -
پیام های تغذیه ای به مناسبت نوروز
تاریخ انتشار : 1394-12-24 -
هفت نکته خواندنی تغذیه ای
تاریخ انتشار : 1392-09-21 -
دانستنی های جالب در مورد تغذیه در دیابت
تاریخ انتشار : 1393-06-17 -
خواص تغذیه ایی تخمه کدو و تاثیر آن در لاغری ( قسمت سوم )
تاریخ انتشار : 1396-07-10 -
خواص تغذیه ایی تخمه کدو و تاثیر آن در لاغری ( قسمت دوم )
تاریخ انتشار : 1396-07-06 -
خواص تغذیه ایی تخمه کدو و تاثیر آن در لاغری ( قسمت اول )
تاریخ انتشار : 1396-07-05 -
بادام هندی ، خواص تغذیه ای و تاثیر آن بر کاهش وزن ( قسمت دوم )
تاریخ انتشار : 1396-07-04
نظرات کاربران درباره این مطلب :

این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .