تغذیه و آلودگی هوا (قسمت سوم)
منبع اصلی این ویتامین نجات بخش، منابع غذایی مختلف است، اما میزان آن در بعضی خوراکیها بیشتر و در بعضی کمتر است.
1 ـ مرکبات:شاید یکی از دلایلی که در فصل های سرد سال مرکبات به وفور در دسترس است، ضرورت مصرف آن در این فصل است. دلیل آن هم مشخص است. این ویتامین باعث تقویت سیستم ایمنی بدن شده و به این ترتیب بدن در مقابل ابتلا به انواع بیماریها مصون می ماند. در فصل زمستان و پاییز باید به وفور انواع مرکبات بویژه انواع ترش آنها را مصرف کنید. چون این خوراکیها سرشار از ویتامینC هستند.
2 ـ پهن برگها:سبزیهایی که رنگ سبزتیره دارند مانند کلم بروکلی، اسفناج و کاهو سرشار از ویتامین C هستند. بنابراین مصرف این خوراکیها ویتامین C مورد نیاز بدن را تامین می کند.
با وجود این که ویتامین C جزو آنتی اکسیدانهای قوی بوده و میتواند باعث کاهش اثرهای منفی ناشی از آلودگی هوا شود، این ویژگی در افراد سیگاری کمرنگ است. به این دلیل که دود سیگار باعث از بین رفتن بخش اعظمی از ویتامین C دریافتی می شود.
ویتامینE، نجات بخش دوم
ویتامین E یکی دیگر از ترکیب های مهمی است که بدن را درمقابل اثرات زیان آور آلودگی هوا مصون می کند. ویتامین E با اکسیژن ترکیب می شود و رادیکالهای آزاد را از بین می برد. ویتامین E، چربیهای اشباع نشده و دیگر ترکیبات حساس به اکسیژن مانند ویتامین A را از واکنشهای اکسید کننده محافظت می کند. بنابراین مصرف موادغذایی حاوی ویتامینE علاوه بر مصون کردن بدن در مقابل آلودگیها، مانع از بین رفتن ویتامین A نیز می شود.
ادامه دارد ...
از مطالب دکتر منصور ریسمانچیان ( حوزه ی تغذیه ، پوست و مو در اصفهان ) برای سلامتی، و پیشگیری از بیماری های خود و عزیزانتان استفاده فرمایید و در صورتی که مطلب را مفید تشخیص دادید لطفا آن را به اشتراک بگذارید.
آدرس مطب : اصفهان ، خیابان شمس آبادی ، بین بسیج و چهارراه قصر ، جنب داروخانه زیتون ، ساختمان شمس ، طبقه سوم
تلفن : 32207810 - 031
درباره این موضوع مطالب بیشتری بخوانید
-
نکات کاربردی در تغذیه سرطان
تاریخ انتشار : 1398-05-02تاریخ بروز رسانی : 1398-05-02 -
ماه مبارك رمضان و اهميت تغذيه
تاریخ انتشار : 1388-10-29 -
دیابت و تغذیه
تاریخ انتشار : 1388-12-01 -
تغذیه سالم برای قلب ـ قسمت اول
تاریخ انتشار : 1389-02-05 -
تغذیه سالم برای قلب ـ قسمت دوم
تاریخ انتشار : 1389-02-08 -
تغذیه و آلودگی هوا (قسمت هشتم)
تاریخ انتشار : 1398-11-16تاریخ بروز رسانی : 1398-11-16 -
ارزش تغذیه ای روغن سبوس برنج
تاریخ انتشار : 1391-08-24 -
تغذیه و آلودگی هوا (قسمت دوم)
تاریخ انتشار : 1398-10-28تاریخ بروز رسانی : 1398-10-28 -
کاهش استرس با تغذیه
تاریخ انتشار : 1392-04-17 -
تغذیه و آلودگی هوا (قسمت هفتم)
تاریخ انتشار : 1398-11-12تاریخ بروز رسانی : 1398-11-12 -
تغذیه و آلودگی هوا (قسمت پنجم)
تاریخ انتشار : 1398-11-05تاریخ بروز رسانی : 1398-11-05 -
ماه مبارک رمضان و اهميت تغذيه
تاریخ انتشار : 1392-04-20تاریخ بروز رسانی : 1396-03-08 -
تغذیه و آلودگی هوا (قسمت چهارم)
تاریخ انتشار : 1398-11-02تاریخ بروز رسانی : 1398-11-02 -
پیام های تغذیه ای به مناسبت نوروز
تاریخ انتشار : 1394-12-24 -
هفت نکته خواندنی تغذیه ای
تاریخ انتشار : 1392-09-21 -
دانستنی های جالب در مورد تغذیه در دیابت
تاریخ انتشار : 1393-06-17 -
خواص تغذیه ایی تخمه کدو و تاثیر آن در لاغری ( قسمت سوم )
تاریخ انتشار : 1396-07-10 -
خواص تغذیه ایی تخمه کدو و تاثیر آن در لاغری ( قسمت دوم )
تاریخ انتشار : 1396-07-06 -
خواص تغذیه ایی تخمه کدو و تاثیر آن در لاغری ( قسمت اول )
تاریخ انتشار : 1396-07-05 -
بادام هندی ، خواص تغذیه ای و تاثیر آن بر کاهش وزن ( قسمت دوم )
تاریخ انتشار : 1396-07-04
نظرات کاربران درباره این مطلب :

این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .