تغذیه در دوره نقاهت ویروس کرونا
در دوره ابتلا به ویروس کرونا، اشتهای بیمار کاهش یافته و به دلیل عدم دریافت کافی مواد مغذی، احتمال بروز سوءتغذیه افزایش مییابد و لازم است بهبودیافتگان بهویژه افراد آسیبپذیر همچون کودکان، مادران باردار و شیرده، سالمندان و مبتلایان به بیماریهای مزمن همچون سل، سرطان، دیابت، فشار خون بالا و غیره تحت نظر و مراقبت تغذیهای ویژه قرار گیرند.
در دوران نقاهت ویروس کرونا، اشتها افزایش یافته و این زمان بهترین فرصت برای جبران کمبود آب و مواد معدنی ، ویتامینها، پروتئین و انرژی مورد نیاز بدن است.
به طور کلی رعایت رژیم غذایی غنی از غذاهای گیاهی با حداقل فرآوری شامل میوه، سبزی، نان و غلات سبوسدار، حبوبات و از سوی دیگر ماهی و مرغ و مصرف کم گوشت قرمز برای تسریع در بهبودی توصیه میشود. دریافت کافی مواد غذایی و رعایت تعادل و تنوع در مصرف منجر به تقویت سیستم ایمنی و بازگشت سریعتر سلامتی میشود. همچنین ادامه مصرف مکملهای تغذیهای مطابق با دستورالعملهای ابلاغی کشوری در کودکان زیر ۲ سال، مادران باردار و شیرده، نوجوانان و سالمندان توصیه میشود.
کمبود خواب شبانه نیز تاثیر منفی بر ترمیم سیستم ایمنی و تنظیم فشارخون دارد. خواب کافی و همچنین حرکات سبک ورزشی باعث محافظت از سلولهای ایمنی میشود.
برای اجرای اصول تغذیه صحیح در دوران نقاهت کرونا، تامین مقادیر زیاد مایعات همچون آب، آب میوه تازه طبیعی (آب هندوانه، آب پرتقال، آب سیب) و آب سبزیهای تازه طبیعی (آب کرفس، آب هویج، آب گوجهفرنگی)، چای کم رنگ، آب گوشت یا آب مرغ به میزان حداقل هشت لیوان در روز به منظور رقیق کردن ترشحات درون مجاری هوایی، مصرف انواع سوپ گرم مانند سوپ سبزیجات، سوپ جو، بلغور جو دوسر و آش های سبک مانند آش برنج، آش جو، آش سبزیجات ضروری است.
مصرف روزانه میوه و سبزی تازه (کاهو، کلم، سبزی خوردن) یا سبزیجات آبپز به صورت دورچین غذا برای تحریک اشتها و تامین ریزمغذیهای لازم، استفاده از مقدار زیاد منابع غذایی حاوی ویتامین A که سبب حفظ یکپارچگی مخاط تنفسی میشود مانند زرده تخم مرغ، گوشت، ماهی، جگر، میوهها و سبزیهای زرد و نارنجی همچون کدو حلوایی، هویج، فلفل دلمهای زرد و نارنجی، برگهای تیره رنگ کاهو، اسفناج و برای بیمارانی که در دوران نقاهت کرونا به سر میبرند لازم است.
ضرورت دارد از منابع غذایی ویتامین C به دلیل خاصیت آنتیاکسیدانی آن مانند مرکبات و سبزیجات سبزرنگ مانند فلفل دلمهای یا آب نارنج یا آب لیموترش تازه همراه غذا و سالاد که سبب افزایش اشتها نیز میشود استفاده شود .مواد حاوی پروتئین، روی، آهن، سلنیم که تقویتکننده سیستم ایمنی است مانند گوشت، مرغ، تخم مرغ، ماهی (سالمون) یا میگو، حبوبات، غلات کامل، انواع مغز (بادام، گردو، پسته، فندق و خشکبار حداقل دو وعده در روز)، منابع کربوهیدرات پیچیده و نشاستهای همچون برنج، سیبزمینی و نان سبوسدار حداقل در یکی از وعدههای غذایی روزانه و روغن گیاهی یا روغن نباتی شامل آفتابگردان، سویا، زیتون، کنجد، کلزا به منظور تامین بخشی از انرژی مورد نیاز روزانه و تامین برخی از اسیدهای چرب ضروری و ویتامینهای محلول در چربی در تهیه غذا (جز روش سرخ کردن) مصرف کنند.
استفاده از عسل برای تقویت سیستم ایمنی و مهار سرفه، زردچوبه در تهیه غذا به علت خاصیت ضد التهاب آن، اضافه کردن سیر و پیاز تازه و زنجبیل به غذاها که به تقویت عملکرد سیستم ایمنی بدن کمک می کند، استفاده از زنجبیل یا موز در مواردی که حالت تهوع وجود دارد، اضافه کردن مقداری پودر سبوس خوراکی (برنج یا گندم) فراوریشده و استاندارد به غذاهایی همچون آش، سوپ یا سالاد برای جلوگیری از یبوست و مصرف منظم صبحانه و دو تا سه میانوعده برای تامین بهتر انرژی و ریزمغذیهای مورد نیاز برای دوران نقاهت کرونا باید مورد توجه قرار گیرد.
آدرس مطب : اصفهان ، خیابان شمس آبادی ، بین بسیج و چهارراه قصر ، جنب داروخانه زیتون ، ساختمان شمس ، طبقه سوم
تلفن : 32207810 - 031
درباره این موضوع مطالب بیشتری بخوانید
-
نکات کاربردی در تغذیه سرطان
تاریخ انتشار : 1398-05-02تاریخ بروز رسانی : 1398-05-02 -
تغذیه و آلودگی هوا (قسمت هشتم)
تاریخ انتشار : 1398-11-16تاریخ بروز رسانی : 1398-11-16 -
تغذیه و آلودگی هوا (قسمت دوم)
تاریخ انتشار : 1398-10-28تاریخ بروز رسانی : 1398-10-28 -
تغذیه و آلودگی هوا (قسمت هفتم)
تاریخ انتشار : 1398-11-12تاریخ بروز رسانی : 1398-11-12 -
تغذیه و آلودگی هوا (قسمت پنجم)
تاریخ انتشار : 1398-11-05تاریخ بروز رسانی : 1398-11-05 -
تغذیه و آلودگی هوا (قسمت چهارم)
تاریخ انتشار : 1398-11-02تاریخ بروز رسانی : 1398-11-02 -
تغذیه و آلودگی هوا (قسمت سوم)
تاریخ انتشار : 1398-10-30تاریخ بروز رسانی : 1398-10-30 -
پیام های تغذیه ای به مناسبت نوروز
تاریخ انتشار : 1394-12-24 -
خواص تغذیه ایی تخمه کدو و تاثیر آن در لاغری ( قسمت سوم )
تاریخ انتشار : 1396-07-10 -
خواص تغذیه ایی تخمه کدو و تاثیر آن در لاغری ( قسمت دوم )
تاریخ انتشار : 1396-07-06 -
خواص تغذیه ایی تخمه کدو و تاثیر آن در لاغری ( قسمت اول )
تاریخ انتشار : 1396-07-05 -
بادام هندی ، خواص تغذیه ای و تاثیر آن بر کاهش وزن ( قسمت دوم )
تاریخ انتشار : 1396-07-04 -
بادام هندی ، خواص تغذیه ای و تاثیر آن بر کاهش وزن ( قسمت اول )
تاریخ انتشار : 1396-07-03تاریخ بروز رسانی : 1396-07-03 -
اصول تغذیه ورزشکاران در تابستان ( قسمت اول )
تاریخ انتشار : 1396-05-10تاریخ بروز رسانی : 1396-05-25 -
مکمل های تغذیه ای و دارویی ( قسمت چهارم )
تاریخ انتشار : 1396-06-25 -
مکمل های تغذیه ای و دارویی ( قسمت سوم )
تاریخ انتشار : 1396-06-23 -
مکمل های تغذیه ای و دارویی ( قسمت دوم )
تاریخ انتشار : 1396-06-22 -
مکمل های تغذیه ای و دارویی ( قسمت اول )
تاریخ انتشار : 1396-06-21 -
تغذیه مادران شیرده ( قسمت دوم )
تاریخ انتشار : 1396-06-16تاریخ بروز رسانی : 1396-06-16 -
تغذیه مادران شیرده ( قسمت اول )
تاریخ انتشار : 1396-06-15تاریخ بروز رسانی : 1396-06-29
نظرات کاربران درباره این مطلب :

این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .