پرخوری تنها عامل چاقی نیست (قسمت دوم)

چه نوع غذایی می خوریم ؟
چاقی بخش شایان توجه‌ای از مردم را در معرض خطر بیشتر بروز بیماری‌های قلبی، سکته مغزی، دیابت نوع دو و حتی انواع خاصی از سرطان قرار داده است. این یافته‌ها نشان داده‌اند چاقی بیشتر افرادی را تحت تأثیر قرار می‌دهد که در مناطق محروم زندگی می‌کنند. چاقی با مصرف غذاهای بی‌کیفیت و کربوهیدرات‌های فرآوری شده، بیشتر مرتبط است تا با پرخوری. مدلی جدید مربوط به علت چاقی و مدیریت وزن، موسوم به «مدل کربوهیدرات-انسولین»، مسئولیت شیوع چاقی بر عهده الگوهای رژیم غذایی مدرن است. مصرف بیش‌ از حد غذاهایی با بار قندی بالا (اندکس گلایسمیک بالا )، به ویژه کربوهیدرات‌های فرآوری شده و سریع هضم، باعث این نوع چاقی می‌شود. بر اساس این مدل، غذاهای ناسالم باعث واکنش‌های هورمونی می‌شوند که متابولیسم ما را به‌طور اساسی تغییر می‌دهد. در نتیجه باعث ذخیره چربی، افزایش وزن و چاقی می‌شود. هنگامی‌که ما کربوهیدرات‌های بسیار فرآوری شده می‌خوریم، بدن ترشح انسولین را افزایش می‌دهد و ترشح گلوکاگون را سرکوب می‌کند. این به نوبه خود به سلول‌های چربی علامت می‌دهد که کالری بیشتری ذخیره کنند. در نتیجه کالری کمتری برای سوخت ماهیچه‌ها و سایر بافت‌های فعال متابولیکی در اختیار بدن قرار می‌گیرد. مدل کربوهیدرات-انسولین به جای اینکه مردم را به کمتر خوردن ترغیب کند، (راهبردی که در درازمدت جواب نمی‌دهد)، راه دیگری را پیشنهاد می‌کند که آن تمرکز بیشتر روی “آنچه می‌خوریم” است.


آدرس مطب : اصفهان ، خیابان شمس آبادی ، بین بسیج و چهارراه قصر ، جنب داروخانه زیتون ، ساختمان شمس ، طبقه سوم
تلفن : 32207810 - 031

درباره این موضوع مطالب بیشتری بخوانید




نظرات کاربران درباره این مطلب :

برای متن پیام فقط از حروف فارسی استفاده کنید .
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .
نام و فامیل :
تلفن :
ایمیل :
متن پیـام :
مشاوره پوست و موکاهش وزن شصتکاهش وزن هفتادرژیم آنلاین
دلایل استپ وزن و راه رهایی از آن چیست؟ (قسمت اول)
7 مراقبت از پوست و مو هنگام کاهش وزن (قسمت اول)
انواع کربوهیدرات‌ها کدامند؛ کربوهیدرات پیچیده بخوریم یا ساده؟ (قسمت اول)
انواع کربوهیدرات‌ها کدامند؛ کربوهیدرات پیچیده بخوریم یا ساده؟ (قسمت چهارم)