باید ها و نبایدهای تغذیه ای در رفلاکس (قسمت اول)
بیماری برگشت معده به مری
GASTRO ESOPHAGEAL REFLUX DISORDER(GERD)وضعیتی است که در آن محتویات معده بر عکس حرکات رو به جلو گوارش ،به سمت بالا حرکت می کنند . این بیماری را می توان با مصرف بعضی و پرهیز از برخی دیگر از خوراکی ها بهبود بخشید . این بیماری معمولا طولانی مدت است و می تواند منجر به علائم ناراحت کننده ایی نظیر سوزش و درد یشود .
قبل از هرچیز باید بدانیم که چاقی با 3 مکانیسم باعث تشدید بیماری می شود :
1.در چاقی شکمی با ایجاد فشاربافت چربی بر روی معده، باعث انتقال اسید وغذا به مری می شود .
2.چاقی با افزایش هورمون استروژن، که باعث شل شدن دریچه بین مری و معده می شود، ورود غذا و اسید را به مری تسهیل می کند.
3.افزایش حجم معده در پرخوری باعث می شود تا غذا و اسید راحت تر به مری راه پیدا کنند .
بنابراین ، کاهش وزن یکی از ارکان درمان در GERD می باشد .
در ضمن ، شدت علائم می تواند به برنامه غذایی و شیوه زندگی فرد ربط داشته باشد . پرهیز از غذا های تحریک کننده این بیماری و سایر نکات تغذیه ایی که در ادامه می آید ، می تواند به کاهش علائم منجر بشود.
غذاهایی که باید استفاده بشوند :
اگر چه هیچ غذای خاصی نمی تواند GERD را درمان قطعی نماید ولی بعضی ممکن است بصورت موثر، منجر به بهبود علائم بشوند . مطالعات نشانگر آن است که غذا های حاوی فیبر زیاد، از آن جمله هستند .در ضمن تحقیقات نشان می دهد که رژیم مدیترانه ایی که حاوی میوه جات ، سیزیجات ، غلات کامل و چربی های غیر اشباع است ، می تواند به کاهش علائم منجر بشود .
ادامه دارد ...
از مطالب دکتر منصور ریسمانچیان ( حوزه ی تغذیه ، پوست و مو در اصفهان ) برای سلامتی، و پیشگیری از بیماری های خود و عزیزانتان استفاده فرمایید و در صورتی که مطلب را مفید تشخیص دادید لطفا آن را به اشتراک بگذارید.
آدرس مطب : اصفهان ، خیابان شمس آبادی ، بین بسیج و چهارراه قصر ، جنب داروخانه زیتون ، ساختمان شمس ، طبقه سوم
تلفن : 32207810 - 031
درباره این موضوع مطالب بیشتری بخوانید
-
نکات کاربردی در تغذیه سرطان
تاریخ انتشار : 1398-05-02تاریخ بروز رسانی : 1398-05-02 -
ماه مبارك رمضان و اهميت تغذيه
تاریخ انتشار : 1388-10-29 -
دیابت و تغذیه
تاریخ انتشار : 1388-12-01 -
تغذیه سالم برای قلب ـ قسمت اول
تاریخ انتشار : 1389-02-05 -
تغذیه سالم برای قلب ـ قسمت دوم
تاریخ انتشار : 1389-02-08 -
تغذیه و آلودگی هوا (قسمت هشتم)
تاریخ انتشار : 1398-11-16تاریخ بروز رسانی : 1398-11-16 -
ارزش تغذیه ای روغن سبوس برنج
تاریخ انتشار : 1391-08-24 -
تغذیه و آلودگی هوا (قسمت دوم)
تاریخ انتشار : 1398-10-28تاریخ بروز رسانی : 1398-10-28 -
کاهش استرس با تغذیه
تاریخ انتشار : 1392-04-17 -
تغذیه و آلودگی هوا (قسمت هفتم)
تاریخ انتشار : 1398-11-12تاریخ بروز رسانی : 1398-11-12 -
تغذیه و آلودگی هوا (قسمت پنجم)
تاریخ انتشار : 1398-11-05تاریخ بروز رسانی : 1398-11-05 -
ماه مبارک رمضان و اهميت تغذيه
تاریخ انتشار : 1392-04-20تاریخ بروز رسانی : 1396-03-08 -
تغذیه و آلودگی هوا (قسمت چهارم)
تاریخ انتشار : 1398-11-02تاریخ بروز رسانی : 1398-11-02 -
تغذیه و آلودگی هوا (قسمت سوم)
تاریخ انتشار : 1398-10-30تاریخ بروز رسانی : 1398-10-30 -
پیام های تغذیه ای به مناسبت نوروز
تاریخ انتشار : 1394-12-24 -
تغذیه در ماه رمضان؛ چه خوراکی هایی برای سحر و افطار باید خورد؟(قسمت دوم)
تاریخ انتشار : 1400-01-25 -
هفت نکته خواندنی تغذیه ای
تاریخ انتشار : 1392-09-21 -
دانستنی های جالب در مورد تغذیه در دیابت
تاریخ انتشار : 1393-06-17 -
خواص تغذیه ایی تخمه کدو و تاثیر آن در لاغری ( قسمت سوم )
تاریخ انتشار : 1396-07-10 -
خواص تغذیه ایی تخمه کدو و تاثیر آن در لاغری ( قسمت دوم )
تاریخ انتشار : 1396-07-06
نظرات کاربران درباره این مطلب :

این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .