تاثیرات سویا بر سرطان پستان (قسمت دوم)
آیا سویا در کسی که در حال حاضر سرطان پستان دارد بی خطر است؟
اجماع کلی بر این است که کسی که تشخیص سرطان پستان دارد می تواند محصولات سویا را بدون خطر استفاده نماید.محصولاتی که حاوی سویا به عنوان افزودنی غذا به فرم لسیتین (lecitin) سویا و روغن سویا نیز برای افراد با سرطان پستان بی خطر هستند، زیرا این محصولات حاوی فیتو اسنروژن نمی باشند. ولی افرادی که سرطان حساس به هورمون دارند، باید مصرف مکمل های پودر پروتئین سویا و پروتئین سویای جدا شده را به حداقل برسانند.
آیا سویا می تواند شانس عود را کم کند؟
شواهد قبلی نشان می دهد که مصرف مقادیر زیاد سویا باعث کاهش خطر عود سرطان پستان می شود. تحقیقات نشان داده است که زنانی که 10 میلی گرم یا بیشتر سویا را به دنبال تشخیص سرطان پستان شروع کرده اند ، نسبت به آنهایی که کمتر از 4 میلی گرم در روز استفاده می کردند ، 25 درصد ریسک عود سرطان کمتر بوده است.مطالعات جدیدتر هم حاکی از آن است که مصرف ایزوفلوون ها ی سویا قبل و پس از تشخیص، با کاهش خطز عود همراه بوده است.
قرص های مکمل سویا:
هنوز شواهد کافی مبنی بر اینکه مشخص نماید که آیا مکمل های سویا بر روی سرطان پستان تاثیر می گذارند، جود ندارد. مکمل های مختلف سویا حاوی غلظت های کمتر یا بیشتر از محصولات سویا می باشند. و این قضیه تحقیق در این مورد را کمی مشکل می نماید. بهر حال افرادی که دارای تشخیص سرطان حساس به هورمون می باشند ،باید مصرف این گونه مکملها را به حداقل برسانند.
چه مقدار از سویا باید مصرف شود؟
هیچ عدد مشخصی بجز همان مقدار 25-50 میلیگرم در روز که در زنان آسیایی تاثیرات پیشگیرانه مثبتی داشت، در تحقیقات مشخص نشده است. افرادی که دچارسرطان هستند، حتما باید با تیم پزشکی خود در ارتباط با میزان مصرف مشورت نمایند.
در ادامه محتوی پروتین سویای برخی از غذاهای حاوی سویای معمولی را ذکر می نماییم:
240 سی سی شیر سویا حاوی 3-10 گرم
4/1 لیوان آجیل سویا حاوی 12 گرم
یک برگر سویا حاوی 10 گرم
2/1 لیوان پروتیین گیاهی آب زده حاوی 12 گرم
2 قاشق غذا خوری کره آجیل سویا حاوی 6-8 گرم
آدرس مطب : اصفهان ، خیابان شمس آبادی ، بین بسیج و چهارراه قصر ، جنب داروخانه زیتون ، ساختمان شمس ، طبقه سوم
تلفن : 32207810 - 031
درباره این موضوع مطالب بیشتری بخوانید
-
نکات کاربردی در تغذیه سرطان
تاریخ انتشار : 1398-05-02تاریخ بروز رسانی : 1398-05-02 -
آناناس و سرطان
تاریخ انتشار : 1396-01-31تاریخ بروز رسانی : 1396-01-31 -
جو دوسر و پیشگیری از بیماری قلبی و سرطان
تاریخ انتشار : 1391-10-27 -
کلم بروکلی و تاثیر آن در پیشگیری از سرطان و پوکی استخوان
تاریخ انتشار : 1392-02-02 -
پرسش و پاسخ در مورد سرطان زایی گوشت قرمز و سوسیس و کالباس
تاریخ انتشار : 1394-12-08 -
ارتباط چاقی و سرطان
تاریخ انتشار : 1395-06-16تاریخ بروز رسانی : 1395-06-18 -
آیا واقعا ویتامین بی 17 ضد سرطان است ؟
تاریخ انتشار : 1395-04-27 -
چاقی دوران نوجوانی زمینه ساز سرطان دستگاه گوارش است
تاریخ انتشار : 1396-05-15 -
کلم بروکلی دشمن سرطان
تاریخ انتشار : 1395-09-13تاریخ بروز رسانی : 1395-09-13 -
پنیر یک عامل طبیعی مقابله کننده با سرطان ( قسمت اول )
تاریخ انتشار : 1396-01-08تاریخ بروز رسانی : 1396-01-14 -
پنیر یک عامل طبیعی مقابله کننده با سرطان ( قسمت دوم )
تاریخ انتشار : 1396-01-09 -
مصرف آسپرین و کاهش خطر سرطان سینه
تاریخ انتشار : 1396-02-24تاریخ بروز رسانی : 1396-02-24 -
قهوه و سرطان ( قسمت اول )
تاریخ انتشار : 1396-11-25 -
قهوه و سرطان ( قسمت دوم )
تاریخ انتشار : 1396-11-28 -
قهوه و سرطان ( قسمت سوم )
تاریخ انتشار : 1396-11-29 -
قهوه و سرطان ( قسمت چهارم )
تاریخ انتشار : 1396-11-30 -
تاثیرات سویا بر سرطان پستان (قسمت اول)
تاریخ انتشار : 1400-10-17تاریخ بروز رسانی : 1400-10-17
نظرات کاربران درباره این مطلب :

این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .