اغلب شیرهای با ماندگاری طولانی فاقد مواد نگه دارنده هستند

آن یکی شیر است اندر بادیه و آن یکی شیر است .....
یکی از معضلات جامعۀ ما اعتقادات غلطی است که منجر به عوارض جبران ناپذیر کوتاه و بلند مدت می شود. یکی از این اعتقادات این است که اکثریت مردم شیرهای UHT که دارای قابلیت نگه داری طولانی مدت هستند را با « شیر دارای مواد نگه دارنده » اشتباه می گیرند.

شیر UHT یا Ultra Heat Treatment شیری است که در دمای خیلی زیاد ( حداقل ( 1350c در مدت بسیار کوتاه، حرارت دیده و سپس در بسته بندیهای خاص استاندارد، نگه داری می شود. این شیر که تمام میکروبهای مضر آن از بین رفته به علت بسته بندی خاص آن می تواند بدون نیاز به یخچال به مدت طولانی ( که با توجه به تاریخ انقضاء درج شده روی بسته بندیها متفاوت است ) نگه داری شود.

لازم به ذکر است که با باز شدن بسته بندی این شیرها، فقط برای مدت چند روز و آن هم در یخچال قابل نگه داری می باشند. این خراب شدن شیر پس از چند روز در یخچال و نیز عدم قابلیت حفظ شیر در دمای اتاق پس از باز شدن بسته بندی نشان می دهد که شیر فاقد مواد نگه دارنده است ( شیر دارای مواد نگه دارنده را می توان در دمای اتاق بدون بسته بندی نگه داری نمود ) . این باور نادرست در خانواده منجر به این می شود که گاهی فرزند خانواده برای صرف صبحانه بجای شیر بسته بندی از آب میوه های مصنوعی و یا حتی از نوشابه استفاده نماید !

نسل شیر را منقرض نکنید !
یکی دیگر از باورهای نادرست در مورد ضد عفونی کردن شیر می باشد. شیر در دمای 72 درجه سانتی گراد به مدت 15 ثانیه و در دمای 100 درجه به مدت 1% ثانیه پاستوریزه و عاری میکروبهای بیماریزا برای انسان می باشد و این در حالی است که ما شیر غیر پاستوریزه را گاهی 20 تا 30 دقیقه می جوشانیم و این باعث تخریب و غیرفعال شدن اکثر پرتئینها، آنزیمها و ویتامینهای شیر خواهد شد.

پس برای ضد عفونی کردن شیر اگر فقط یک بار در حال هم زدن به نقطه جوش برسانید کافی است زیرا که در این زمان شیر حدود 100 درجه حرارت و مدتهاست که 72 درجه را گذرانیده است. بهتر است که مواد چسبیده به دیوارۀ ظرف شیر را نیز برداشته و استفاده نمایید.
ویتامین B2 شیر به سرعت در برابر نور از بین می رود پس توصیه می شود که شیر در ظرف شفاف نگه داری نشود.


آدرس مطب : اصفهان ، خیابان شمس آبادی ، بین بسیج و چهارراه قصر ، جنب داروخانه زیتون ، ساختمان شمس ، طبقه سوم
تلفن : 32207810 - 031

نظرات کاربران درباره این مطلب :

Hamid [ 1391-06-02 ]
ممنون از اطلاع رسانیتون

babak [ 1390-11-06 ]
ba tashakor az darj in maqaleh

برای متن پیام فقط از حروف فارسی استفاده کنید .
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .
نام و فامیل :
تلفن :
ایمیل :
متن پیـام :
کاهش وزن شصترژیم آنلاینکاهش وزن هفتادمشاوره پوست و مو
انواع کربوهیدرات‌ها کدامند؛ کربوهیدرات پیچیده بخوریم یا ساده؟ (قسمت چهارم)
انواع کربوهیدرات‌ها کدامند؛ کربوهیدرات پیچیده بخوریم یا ساده؟ (قسمت اول)
7 مراقبت از پوست و مو هنگام کاهش وزن (قسمت اول)
دلایل استپ وزن و راه رهایی از آن چیست؟ (قسمت اول)